ZBOG REGULARNOSTI

Ovu trku prate Zvezda i Partizan: Zbog korone na Jang Bojs sa DRUGIM timom!

Autor Nebojša Marković

Borba za šampionsku titulu u Švajcarskoj postaje sve zanimljivija…

/piše: Goran Arbutina, Banjaluka - MONDO.ba/

Sent Galen i Jang Bojs bore se za titulu prvaka u Švajcarskoj, a njen ishod uticaće i na pozicije Crvene zvezde i Partizana u predstojećim evropskim kvalifikacijama.

Ukoliko titulu osvoji Sent Galen, to će koristiti Crvenoj zvezdi, koja bi mogla da bude nosilac i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, ukoliko bude slavio Jang Bojs, iz sličnog razloga će se radovati navijači Partizana, jer bi lakše mogli do statusa nosioca u plej-ofu za Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

Borba za titulu postaje sve zanimljivija, nakon subotnjeg poraza Jang Bojsa od Bazela 3:2, kojem je kumovao Miralem Sulejmani promašivši u 95. minutu penal za izjednačenje.

Ovo je obradovalo navijače Crvene zvezde, međutim, dan kasnije rastužio ih je nekadašnji fudbaler Vojvodine, Miroslav Stevanović pogotkom za remi 1:1 Serveta i Sent Galena.

Za novu “dramu” pobrinuo se Cirih, koji će naredne dve utakmice, protiv Bazela i Jang Bojsa igrati sa DRUGIM TIMOM!

Razlog je to što je većina prvotimaca u karantinu jer su pozitivni na korona virus, zbog čega je i odložen njihov duel sa Sionom, koji je trebalo da bude odigran u subotu.

Uprkos tome, odluka kluba je da odigraju normalno mečeve 31. i 32. kola protiv Bazela i Jang Bojsa, “kako ne bi bila narušena regularnost švajcarskog prvenstva”.

Cirih će u utorak igrati protiv Bazela sa igračima iz U21 selekcije, koja se takmiči u drugoj švajcarskoj ligi. U odsustvu šefa stručnog štaba prvog tima, koji je u izolaciji, ekipu će voditi trener drugog tima Marinko Jurendić.

Švajcarski klub saopštio je da će odigrati prema planu i duel naredne subote protiv Jang Bojsa, ekipe koja se bori za šampionsku titulu.

"Vagali smo razloge za i protiv i zaključili smo da u interesu švajcarskog fudbala moramo da odigramo utakmice protiv Bazela i Jang Bojsa", izjavio je predsednik Ciriha, Ansilo Kanepa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.