Fudbal

Bivši prvak sa evropskim pedigreom u NAJNIŽEM RANGU!

Autor Vladimir Sukdolak

Skupština Zeničana je tako odlučila.

Izvor: Anadolija/Haris Badžić

Skupštinski delegati su odlučili – zenički Čelik će naredne sezone igrati u najnižem rangu, odnosno Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona!

Klub sa "Bilinog polja" je u sezoni 2019-20 ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa je po automatizmu trebalo da nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH.

Možda će vas zanimati

To, međutim, neće biti slučaj jer je Skupština kluba procenila da je, zbog dugovanja koja pritiskaju klub, potreban potpuni "restart", pa će nekadašnji učesnik ex-yu elite biti u sezoni 2020-21 deo najnižeg ranga u FBiH.

Pre osnivanja Premijer lige BiH, Čelik je tri puta bio šampion i to 1995, 1996. i 1997. godine, te dva puta osvajač kup-takmičenja (1995. i 1996. godine).

NOVI UPRAVNI ODBOR

Na večerašnjoj sjednici Skupštine izabran je novi saziv Upravnog odbora, a za predsjednika je imenovan Armin Gafurović. Osim njega, članovi vodećeg klupskog tijela ubuduće će biti Jasmin Begagić, Refik Begić, Tarik Hadžimahmutović i Harun Kahvedžić.

Nakon formiranja lige na nivou cijele BiH 2002. godine, Čelikov najveći uspeh su dva finala Kupa - 2011. i 2014. godine.

Klub je kroz istoriju nastupao i na evropskoj sceni, te je pre 45 godina bio jedan od osvajača Intertoto kupa, dok je dva puta bio najbolji u Mitropa kupu - 1971. i 1972. godine, a dva puta je još stizao do finala ovog takmičenja - 1973. i 1980. godine.

Budite bolje informisani od drugih,PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.