koronodnevnica

Partizanu je OVO primarni cilj u narednoj sezoni!

Autor Pavle Knežević

Milošević kaže da je takva realnost i da tim mora da funkcioniše u tim uslovima

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Partizan poštuje sve mere kada je u pitanju pandemija koronavirusa, tako da za Sava Miloševića nema razloga da se početak prvenstva odlaže, ali zna i da je zaštita igrača jedan od prioriteta kluba.

Partizan se priprema na Zlatiboru, posle karantina u Teleoptiku, poštuje sve mere i spreman je na to da će se početak takmičenja verovatno igrati bez publike, ali Milošević kaže da će klub svakako poštovati sve mere nadležnih.

"Kad su u pitanju odluke i zvanične i institucionalne, mi se moramo povinovati. Ono što je moje lično mišljenje je da nema razloga da odlažemo. Moja pretpostavka je da će se igrati bez publike, bar u početku. Tako će biti svuda u Evropi, mislim da će to biti logika i kod nas. Počeće kad je zakazano, imamo raspored, a ako bismo pomerili par nedelja, ne znam kako bismo uspeli da redefinišemo raspored. Prosto, nema termina. Kad cela Evropa igra, zašto ne bismo i mi?", rekao je Milošević.

A ako neki klub bude tražio odlaganje?

"Moramo se povinovati većini. Većina je da prva liga počne 1. avgusta", kratko kaže Milošević.

Kakva je situacija na Zlatiboru? Da li vas je malo strah od gužve?

"Osim sportskih ekipa, u hotelu nema drugih ljudi, a svi pokušavaju da se maksimalno zaštite, kao i mi. Svi vodimo računa, svima je u interesu da sačuvamo igrače od korone, tako da zaista nemamo problem u ovom momentu. Ovaj problem će trajati još meseci i moraćemo maksimalno da se štitimo i čuvamo igrače. To će biti jedan od primarnih zadataka u narednom periodu", rekao je Milošević.

Igrači su u ponedeljak testirani pre polaska na Zlatibor i sada očekuju rezultate.

"Preduzimamo bukvalno sve mere predostrožnosti. Doći će nam rezultati, imaćemo ponovo jasnu i potpunu sliku", rekao je trener Partizana.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.