MONDO INTERVJU

Čukina poruka Zvezdi i Partizanu: Pantić, naša škola, još VAR kad dođe...

Autor Neša Petrović

Nenad Mirosavljević nije skidao masku ni tokom intervjua za naš portal.

Izvor: MONDO/Neša Petrović

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević (42) ne skida masku sa lica tokom boravka na Zlatiboru i na taj način daje primer svojim igračima kako se treba ponašati u ovim vanrednim okolnostima.

"Pre polaska na pripreme obavili smo testove i, hvala Bogu, svi smo zdravi. Dakle, kompletna ekspedicija. Igrači, stručni štab i mi iz rukovodstva", rekao je prvi operativac Čuke i nastavio:

"Zdravlje je na prvom mestu i zato se pridržavao svih instrukcija Vlade Republike Srbije, ali i osoblja hotela Buket. Nosimo maske, dezinfikujemo ruke na svakih sat, dva i ništa ne prepuštamo slučaju. Igračima smo preporučili da izbegavaju silazak u centar grada, ne zato što izbegavamo ljude, već prosto da ih ne izlažemo nepotrebnom riziku".

Možda će vas zanimati

Svima u Čukaričkom imponuje činjenica da je njihov bivši igrač Luka Stojanović u velikoj anketi FSS proglašen za strelca najlepšeg gola sezone 2019/20.

"Luka je to apsolutno zaslužio. Lepo je kad svi mediji objave da je fudbaler vašeg kluba postigao gol sezone. Ta majstorija protiv Crvene zvezde je zaista obeležila prethodno prvenstvo".

Svesni su u taboru belo-crnih da se situacija sa koronom otela kontroli i da štiteći sebe, vode računa i o zdravlju drugih ljudi.

"Iskreno, sve deluje vrlo zabrinjavajuće. Čitamo vesti, dobijamo informacije, jasno je da se nalazimo u delikatnoj situaciji. Sezona treba da startuje 1. avgusta, ali u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže da će to biti zaista tako. Ja sam optimista, verujem da će se ovo smiriti u najskorije vreme i da ćemo ponovo početi normalno da funkcionišemo", rekao je u intervjuu za Mondo i dodao:

"Bilo bi pogubno da se dogodi novi prekid prvenstva, kao u finišu prethodne sezone".

Na treningu Čukaričkog, za sada, dva nova lica – Danilo Pantić i Nemanja Tošić.

"Apsolutno smo zadovoljni urađenim u prelaznom roku. Možda dovedemo još jednog, eventualno dva igrača. Tošić je ponikao u Crvenoj zvezdi, dokazao se u Mačvi i mogao bi da predstavlja osveženje u našoj ekipi. Čak i evropski fudbal oskudeva sa kvalitetnim levim bekovima i nije lako pronaći dobrog igrača na toj poziciji", ocenio je, a onda prokomentarisao transfer momka koji je svojevremeno potpisao i za Čelsi.

"Što se tiče Pantića, njegovi kvaliteti su dobro poznati našoj fudbalskoj javnosti".

Izvor: MN Press

Nastavio je...

"Pokušavamo da budemo uz rame Zvezdi i Partizanu, ulazimo u svaku sezonu sa još većim ambicijama u odnosu na prethodnu. Pantić je najbolji dokaz da politika Čukaričkog nije samo prodaja mladih igrača u inostranstvo. Normalno je da ćemo se i dalje oslanjati na našu omladinsku školu koja je među najboljima u Srbiji, ali ako se ukaže prilika da angažujemo nekog proverenog fudbalera sa strane, nećemo oklevati".

Tako je i Slobodan Tedić bio pun pogodak, a njegov transfer u Mančester siti mogao bi da bude dodatni motiv mladim igračima koji se trenutno bore za status prvotimca u Čukaričkom.

"U svakom slučaju. Tedić je mlad igrač koji je odskočio prošle sezone i odigrao sve utakmice na fantastičnom nivou. Zato i ne čudi što je privukao pažnju jednog od najboljih i najbogatijih klubova na svetu. To je velika satisfakcija za sve momke koji su trenirali sa njim i najbolji dokaz da je u fudbalu zaista moguće ostvariti svoje dečačke snove. Samo je potrebno da budete posvećeni i da težite najvišem cilju. Ostaje žal što nismo uspeli da izborimo plasman u evropske kvalifikacije. Svakako da bi u tom slučaju naši talentovani igrači lakše bili na radaru velikim klubovima".

U novoj sezoni - 20 klubova u Superligi i najava iz FSS da na proleće VAR stiže u Srbiju.

"U principu, to je isti broj utakmica kao prethodnih sezona. Do sada je bilo 37 sa plej-ofom i plej-autom, sada je 38. Ali je potpuno drugačiji sistem i nikome neće biti lako. Ispada šest klubova i svima će svaka utakmica biti odlučujuća u borbi za superligaški status", rekao je nekadašnji centarfor Proletera, Smedereva, Kadiza, Partizana, APOEL-a, Olimpijakosa iz Nikozije, Napretka i Čukaričkog.

"Mislim da se kvalitet lige poprilično izjednačio. Metalac, Bačka, Zlatibor i Novi Pazar su za sada mala nepoznanica, ali sama činjenica da su se izborili za plasman u elitni rang govori o tome da imaju odlične ekipe. Pomereni su i termini letnjeg prelaznog roka, što dodatno komplikuje planove za novu sezonu. Videćemo ko će se bolje snaći u novonastalim okolnostima".

A, VAR?

"Mi iz Čukaričkog jedva čekamo da to zaživi. Bili smo od samog starta za uvođenje video-tehnologije. Smatram da će u tom slučaju sudije biti pod manjim pritiskom. Kod nas se posle svake sporne odluke diže velika prašina i odmah se sumnja na lošu nameru delioca pravde. VAR će u svakom slučaju doprineti većoj regularnosti takmičenja i raduje me informacija da će u najskorije vreme zaživeti i na našim terenima", poručio je na kraju intervjua za naš portal Nenad Mirosavljević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.