OBRIGADO

Ljubimac Grobara poručuje iz Brazila: Vodio bih Partizan, a Zvezdu... NIKAD

Bivši fudbaler Partizana Antonelo Žuka trenutno se bavi trenerskim poslom u Brazilu, a kada bi mu se ukazala šansa rado bi ponovo došao u Beograd.

Izvor: MN Press/arhiva

Antonelo Žuka (40) ostavio je dubok trag u srpskom fudbalu. Zahvaljujući svojoj srčanosti i borbenosti, ušao je u srca navijača Partizana.

U izjavi za "Srpski telegraf" iz Brazila, gde se trenutno bavi trenerskim poslom, Žuka je izjavio da bi voleo da jednog dana radi u Partizanu kada bi mu se za to ukazala prilika.

"Trenutno radim kao pomoćni trener mlađih kategorija Korintijansa, sa igračima do 17 godina. Još učim i pripremam se da jednog dana bude prvi trener. To mi je velika želja", kaže on.

Upitan da li bi voleo da možda jednog dana bude trener u Partizanu, odgovorio je: "Naravno! To bi bilo ostvarenje mojih snova. Samo, nisam siguran da li mogu sa ovom licencom koju dobijem u Brazilu da vodim Partizan. Znam da mogu da budem trener u Japanu i Kini, ali nisam siguran za Srbiju. Ako bi postojala šansa, rado bih je prihvatio".

Na dodatno pitanje da li bi prihvatio da vodi Zvezdu, odgovorio je ovako: "Nema šanse, to znam i na srpskom da kažem. Prosto, igrao sam u Partizanu i ne razmišljam o drugom klubu. Ne mislim ništa loše o Zvezdi, ni najmanje, ali ja navijam za Partizan".

Kaže i da pomno prati gotovo sve utakmice Partizana i danas i dobro je informisan i nada se da će crno-beli u narednoj sezoni poinovo osvojiti titulu šampiona.

Prija mu i kad čuje da ga Grobari i danas pominju.

"Ni ja nikad neću zaboraviti Grobare. To su za mene najlepše godine. Uživao sam u Beogradu i uvek bih se tu vratio. Nigde se nisam osećao toliko prijatno kao u vašoj zemlji. Planirao sam da dođem pre nekoliko meseci, ali sam odustao zbog korone", rekao je Žuka.