Ko će pobediti?

VREME JE: Pep Gvardiola protiv svog učenika (ANKETA)

Autor Mladen Šolak

Titula Premijer lige bila je Liverpulova još od kraja 2019. Sada je ulog drugi najprestižniji trofej na Ostrvu.

Premijer liga se vratila posle korone, ozvaničila Liverpul kao šampiona, ali i poslužila klubovima da uhvate zalet u borbi za trofej najprestižnijeg kup takmičenja na svetu - FA Kupa.

Predstojećeg vikenda, četiri velika engleska kluba boriće se na Vembliju za plasman u finale, zakazano za subotu, 1. avgust.

Biće to čak 139. finale FA kupa i u njemu će igrati pobednici duela Arsenal - Mančester siti (subota, 20.45) i Mančester junajted - Čelsi (nedelja, 19).

U tišini čuvenog stadiona u subotu će se sresti ekipe trenera koji imaju mnogo toga zajedničkog - Siti Pepa Gvardiole i Arsenal Mikela Artete.

Bivši đaci Barselone bili su saradnici do pre osam meseci, kada je Arteta napustio klupu "građana" i počeo da radi samostalno u Londonu. Naravno, u njegovom radu se vidi Gvardiolin "pečat", kao što se Pep može "prepoznati" i u njegovoj taktici, kao i u njegovom insistiranju da ekipa gradi igru dodavanjima, od defanzivne linije.

Nekada je to uspešno, nekada ima dosta problema, ali se vidi čemu Arsenal teži. I jasno je da će u subotu biti na najvećem ispitu, jer će Arteta imati veliki motiv da savlada svog učitelja.

Jasno je ko ima bolji tim i ko je favorit. Gvardiola želi da njegov tim odbrani trofej koji je furiozno osvojio 2019, pobedom 6:0 u finalu protiv Votforda. Ujedno, "građani" žele i da ostanu u ritmu pred utakmicu sezone - u završnici Lige šampiona u avgustu protiv Reala u Mančesteru (7. avgusta).

Na tom putu, uspešan kraj sezone u FA kupu mogao bi da ima veliki značaj za Siti.

Šta mislite, ko će osvojiti FA kup?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.