Srce je u Humskoj!

Legija ima komandanta koji je GROBARIS TOTALITARE!

Autor Vladimir Sukdolak

Sa Legijom iz Varšave osvaja trofeje, a Partizan mu je zauvek u srcu.

Izvor: Instagram/LegiaW

Aleksandar Vuković je ovog leta ušao u istoriju ne samo Legije već i čitavog poljskog fudbala.

Mladi trener postao je prvi stranac u Poljskoj koji je naslov šampiona osvajao i kao igrač i kao šef stručnog štaba. Sve sa Legijom…

Vuković je, u opširnom intervjuu za "Mozzartsport", pričao o rezultatima koje je ostvario ove sezone, ali i o tome šta u njegovom životu predstavlja JSD Partizan, pre svega crno-bela sekcija.

"Poput onog lika sam iz spota Grupe JNA. Grobaris totalitare!", počeo je Vuković.

Igrač koji je dobio šansu još kao junior u Partizanu, nije uspeo u Humskoj da ostavi veći trag, iako mu je to bio dečački san. U Partizanu nisu mogli da ga čekaju, pa je brzo krenuo dalje.

"Kao ludak sam koji po ko zna koliko puta gleda istu utakmicu Partizana. E, taj sam. Mada, čini mi se da nije pametno da se u Srbiji hvališ da si partizanovac, ali to me ne dotiče. Ceo život volim crno-bele i to nema nikakve veza sa poslom kojim se bavim. Voleo bih klub i da nisam bio u njemu. Umrli sam partizanovac", ponosno ističe Vuković u intervjuu za "Mozzartsport".

Trener Legije ne žali mnogo što "parni valjak" nije postao šampion.

"Ako posmatramo sve uslove u državi i odnose u njoj, kao i situaciju u kojoj se klub nalazi, sezona je bila zadovoljavajuća. Ne bih bio previše kritičan što Partizan nije osvojio titulu, čak ni odbranio Kup. Igrao je dobar fudbal. Za Partizan je najvažnije da opstane i da se navijači ne dele. Jedino partizanovci mogu da odbrane Partizan. Pogledajte situaciju u vaterpolo klubu, maltene se gasi, jasno je onda u kakvom ambijentu celo JSD funkcioniše. Dobro čitam između redova, u potpunosti se slažem sa rečima Duška Vujoševića od pre nekoliko godina", rekao je Vuković.

Ako se nije proslavio kao igrač, možda se jednog dana četrdesetogodišnji Banjalučanin dokaže kao trener Partizana. Za sada nije dobijao pozive iz Humske…

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.