Beograd ili Priština?

Sve je LAŽ: Od države do izjave – "KOSOVAR" se pravda

Autor Vladimir Sukdolak

Drugi dan - druga strana ploče...

Izvor: Instagram/suadsahiti7

Bilo je lepo, ali je kratko trajalo.

Fudbaler Visle iz Plocka Suad Sahiti barem na nekoliko sati učinio je život na ovim prostorima lepšim, a izjavom za poljske medije vratio veru u bolje sutra.

Intervju Albanca rođenog u Beogradu, momka koji igra za reprezentaciju takozvanog Kosova (južne srpske pokrajine, počeo je ovako:

Tvoj dom...?

"Je u Beogradu", rekao je Suad i nastavio:

"Rođen sam i odrastao tamo. Takođe, imam porodicu u Prištini. Ovde mi nije lako, poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su mi drugačiji, čujem se telefonom sa familijom, gledam serije i igram igrice."

Brzinom svetlosti ove reči preneli su mediji u regionu.

Ali…

Vrlo brzo Sahiti je nekom morao da se pravda i to objavom na društvenim mrežama.

"U jednom intervjuu koji sam dao medijima neke stvari su izvučene iz konteksta. Rođen sam i odrastao u Beogradu, ali Priština je moj dom i celo Kosovo. Sport i politika ne idu zajedno, mogu da piše šta hoće, ja sam ponosan na svoju porodicu i poreklo. Ja sam Kosovar i ponosan sam što nosim dres Kosova. Moj san je da nas vidim na Evropskom prvenstvu", poručio je Suad.

Izvor: Instagram/suadsahiti7

Ostaje otvoreno pitanje da li Sahiti zaista to rekao ili su novinari izvukli iz konteksta. U svakom slučaju, poljski narod je po pitanju nezavisnosti Kosova naklonjen Srbiji, a jedinstveni stavovi Poljaka po tom pitanju često se ističu na fudbalskim utakmicama.

Možda je i zbog toga Albanac pričao jedno, pa posle promeni ploču!?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi