Ništa od prodaje

Loše vesti za Zvezdu: Slovan NE ŽELI fudbalera crveno-belih

Autor Dušan Ninković

Na fudbalera koji se prethodne sezone kalio u dva tima očigledno ne računa Zvezdin stručni štab.

Izvor: MN Press

Možda se Crvena zvezda nadala da će Erika Jirku prodati Slovanu iz Bratislave, ali je na takva nadanja stavljenja tačka.

Slovački tim, po rečima njihovog čelnika, nema nameru da kupi krilnog fudbalera koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmicama u Radničkom iz Niša i Gornjiku iz Zabržea.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji fudbaler Spartaka iz Trnave, koji je Vladana Milojevića i njegove saradnike oduševio baš u evropskom dvomeču protiv Zvezde, još ne zna u kom će timu igrati naredne sezone.

Po svemu sudeći, na njega ne računa ozbiljno Dejan Stanković, ali ni tim za koji se šuškalo da hoće da ga kupi.

''Želimo da reagujemo na medijske natpise. Nismo pričali sa tim fudbalerom, niti razmišljamo da dovedemo Erika Jirku. Imamo dovoljno kvaliteta na krilnim pozicijama i do kraja prelaznog roka očekujemo dolazak najviše još jednog igrača'', rekao je direktor Ričard Turc.

Erik Jirka ima ugovor sa Crvenom zvezdom do leta 2022. godine, a Gornjik Zabrže nije iskoristio opciju da njegov ugovor otkupi za 700 hiljada evra. Iako mu je ova sezona bila dobra, standardno igrajući za Radnički i Gornjik, Jirka još uvek ne zna svoj sledeći klub.

Crveno-beli su nekadašnjeg mladog reprezentativca Slovačke kupili kao dugoročnu zamenu za Slavoljuba Srnića, ali je Jirka u Zvezdi odigrao samo sedam mečeva.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.