Nemoćni!

Kada igraju Bolonja i Milan, Miha gubi!

Izvor mondo.ba

Siniša Mihajlović četiri puta vodio je Bolonju i Milan u njihovim međusobnim duelima i sva četiri puta je poražen. Ove večeri prilično ubjedljivo - "petardom"!

Izvor: Luca Bruno/AP

Milan igra odlično od “restarta” Serije A, a preporođene “rosonere” nije zaustavio ni njen nekadašnji tener, Siniša Mihajlović.

Srpski stručnjak uspeo je da tokom pauze za osveženje u prvom delu igre malo razdrma svoju ekipu koja je smanjila na 2:1 prije odmora fantastičnim pogotkom Tomijasua, ali je Milan u nastavku postigao JOŠ tri pogotka za ubjedljiv trijumf Milana.

Možda će vas zanimati

MILAN – BOLONJA 5:1 (2:1)

/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49 , Rebić 57, Kalabrija 90+2 – Tomijasu 45/

Samo jednom u poslednjih devet međusobnih duela Bolonja je savladala Milan, i to u januaru 2016. kada je na njegovoj klupi sedeo Siniša Mihajlović, koji je u subotu uveče upisao i četvrti poraz kada igraju ove dve ekipe.

Ove večeri gledao je nemoć svoje ekipe koja je dozvolila čak trojici protivničkih fudbalera da postignu svoj prvenac ove sezone.

Prvi je to učinio Aleksis Salemakers koji se nakon odrađene suspenzije našao u ekipi Stefana Piolija i vratio mu to pogotkom u desetom minutu.

Odličnu igru Milana u prvom poluvremenu novim pogotkom u 24. minutu krunisao je Čalhanoglu, a stativa se nešto kasnije isprečila nakon udarca Kesija.

Tek nakon predaha za osveženje Bolonja je uspela da smanji pritisak domaćih i uspostavi kakvu-takvu ravnotežu, da bi Japanac Takehiro Tomijasu u poslednjem minutu prvog poluvremena lepim golom u “90” smanjio na 2:1 i vratio neizvesnost.

Ona nije trajala dugo.

Samo što je krenulo drugo poluvreme Ismael Benaser je povisio na 3:1 svojim prvim golom u 28 utakmica ove sezone.

Ni tu nije bio kraj, jer Milan jednostavno nije želeo da odustane od napada na gol Bolonje i kao da je tražio svoju prvu “petardu” ove sezone.

Do nje je stigao u sudijskoj nadoknadi golom Davide Kalabrije, a nekih pola sata pre toga već je bilo  4:1 posle pogotka najboljeg strelca Milana, Ante Rebića.

Asistirao mu je Zlatan Ibrahimović, međutim, Pioli nije bio preterano impresioniran time pa ga je samo pet minuta kasnije poslao na klupu.

Naravno, usledila je besna reakcija Šveđanina. “Sledeći put menjaj nekog od njih. Hteo sam večeras da dam gol!", urlao je Ibrahimović dok je prolazio pored Piolija.

Šestim trijumfom na posljednjih osam mečeva Milan se vratio na šestu poziciju na tabeli, dok je Bolonja i dalje na desetom mestu, sada bez šanse za Evropu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.