"Daćemo sve!"

Stanković: Liga Evrope NIJE dovoljna! Imamo igrača kakvog zvezdaši vole

Autor Mladen Šolak

Zvezdin trener izneo presek stanja sa priprema. Govorio o naučenim lekcijama, prelaznom roku i planovima za 20/21.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda uveliko radi na Divčibarama, gde se priprema za prve dane avgusta i početak nove sezone.

Pred ekipom Dejana Stankovića su još tri pripremne utakmice (u ponedeljak, subotu i utorak 28. jula protiv Borca iz Banjaluke), a šef struke šampiona Srbije je u nedelju u intervjuu za TV Prva otkrio kakva je situacija u ekipi.

Pre svega u vezi sa sa koronom...

"Hvala Bogu, svi su zdravi, uradili smo testove, bili su negativni i šest momaka nam se pridružilo. Moram to da prokomentarišem. Imamo protokol i kada smo krenuli iz Beograda, napravili smo sa zdravstvenom službom pravilnik prema kome se ponašamo. Iako smo ovde sa drugim gostima u hotelu, mi smo izolovani. Imamo svoj protokol odlaska i dolaska na teren. Kada je slobodno vreme ograničeno je kretanje, pa se svi čuvamo".

Možda će vas zanimati

Stanković je rekao da je igračima detaljno objašnjeno da je na njima odgovornost za čuvanje zdravlja.

"Dosta sastanaka smo imali i prebacili smo odgovornost na igrače, a i na sve nas. Nema dalje, situacija je previše ozbiljna".

Navijači su posebno zainteresovani za novajlije - povratnika Aleksandra Kataija i krilnog napadača Srđana Spiridonovića.

"Srđan se zajedno sa Kataijem se uklopio fenomenalno. Interesantan igrač, videće to navijači. Profil koji navijači Zvezde vole. Igrač je dosta jak na lopti, snalazi se na bilo kojoj poziciji u napadu, koristi obe noge i biće prijatno iznenađenje. Sigurno će biti još pojačanja, radiće se i na izlascima, svaki dan sam u kontaktu sa ljudima iz kluba, sa Zvezdanom Terzićem, Mitom Mrkelom, radimo... Pomerili su se prelazni rokovi zbog korone, traje do 30. septembra, pa ima vremena".

Izvor: Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

Kao i prethodnih sezona, Zvezdin prioritet će biti kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Uvek treba biti realan. Zvezda zna svoje ciljeve i ne možemo da odstupimo od njih i da kažemo da nam je Liga Evrope dovoljna. Ne, probaćemo sve da uđemo u Ligu šampiona. Treba da se namesti dosta toga, da budemo dobri, da imamo sreću na žrebu... Videćemo gde će se i kako će se igrati, ali dok bude postojala šansa nećemo odustajati.

"Video sam se s Mihom"

"Supruga Ana i deca su fenomenalno. Srednji sin trenira, najmlađi bi trebalo od polovine avgusta. Tamo u Italiji je situacija pod kontrolom. Sa Sinišom sam se video pre priprema, bio sam kod njega 8. jula u Bolonji. Hvala Bogu, sve ružno je ostalo iza njega. Izgleda fenomenalno, radi, stvara, vratio se onaj stari Miha", rekao je Stanković.

Kada se osvrne na minulu sezonu, Stanković je rekao da je moglo bolje, posebno u Kupu u kojem je njegov tim izgubio u polufinalu od Partizana u Humskoj.

"Moralo je brzo da se uči, da se napreduje, da se reaguje. Došao sam u komotnu situaciju, na 'plus 11', toga sam svestan. Hteo sam da vidim čime raspolažem, sigurno i sebe da namestim u tom sistemu. Moglo je bolje, pogotovo u Kupu Srbije, ali i iz te utakmice sam izvukao dosta pouka i dosta će mi značiti. Na porazima se dosta može naučiti, veruj mi".

Zvezda će pripreme završiti u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

"Nije realno da se ide u inostranstvo. Svima nam prija da ostanemo u Srbiji. Imamo ovde fenomenalnih mesta. Došli smo u hotel 'Crni vrh' kod braće Teodosić, gde će ekipama da bude fenomenalno da se pripreme. Uživamo ovde. Što se tiče nastavka, 22. uveče idemo u sportski centar reprezentacije u Staroj Pazovi, tamo ćemo biti od 23. do 28. Odigraćemo 25. prijateljsku i 28. ćemo igrati na Marakani, najverovatnije protiv Borca iz Banjaluke u 19 časova“, dodao je Stanković.

Takođe, Zvezdin trener je najavio da će i ove godine biti održan njegov kamp "Deki5".

"Biće organizovan, sa svom problematikom koju je kovid doneo u celom svetu, tako i kod nas. Sigurno će biti manje dece. Moji ljudi prate kako se razvija situacija iz dana u dan, preuzećemo sve mere da taj kamp bude bezbedan 100 odsto, da se deca osećaju lepo. Sačekajmo početak, pa ćemo da vidimo".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.