Od dobre karijere do optužbe za ubistvo

Ko je uhapšeni fudbaler: Nekad u Ligi šampiona, reprezentaciji...

Autor Mladen Šolak

Učestvovao je u velikim uspesima Partizana, igrao za državni tim...

Izvor: MN Press

Beogradski mediji preneli su u nedelju vest o hapšenju nekadašnjeg fudbalera Partizana Nikole Malbaše (42), zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva u pokušaju.

Navodno, on je pokušao da ubodima nožem usmrti jednog narko-dilera.

Prema ranijim informacijama, Malbaša je izvršio napad u automobilu, posle kratke rasprave zbog dugova. Ove nedelje je objavljena informacija da je nakon toga bio u bekstvu.

Na taj način, zbog ovakvog razloga, ponovo je počelo da se piše i priča o igraču koji je imao zapaženu karijeru, obeleženu učešćem u velikim uspesima Partizana.

Malbaša je rođen 1977. Godine, igrao je na poziciji desnog beka i počeo je da igra fudbal u matičnom Zemunu, a potom je zaigrao u Hajduku iz Kule, gde su ga crno-beli primetili.

Zatim je stigao u Partizan tokom zime 2003, u periodu u kojem je "Parni valjak" predvodio nemački velikan Lotar Mateus.

Izvor: MN Press

Posle potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora sa crno-belima, Malbaša je u Partizanu bio standardan član odbrane, osvojio je titulu, a posebno je bio zapažen u uspešnom putu ka Ligi šampiona 2004. Tog leta bio je strelac gola iz penala protiv Đurgardena,

Crno-beli dres nosio je godinu i po, pa otišao u rusku drugu ligu, na poziv Tereka iz Groznog. Ta epizoda nije završena dobro, jer je bio prinuđen i da pokreće postupak pred FIFA, a sa "papirima" je 2005. prešao u AEK.

Posle Grčke, nastupao je u nemačkoj drugoj ligi za Koblens, a zatim je poslednju profesionalnu sezonu odigrao u Kini, gde je osvojio duplu krunu pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića.

Izvor: MN Press

Kao pouzdan bek, tokom 2003. godine odigrao je i pet utakmica za reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi