Bijelsa zove zemljake

Kroz Čempionšip bez Argentinaca - za Premijer ligu zanimljiva PETORICA!

Autor Jovan Terzić

Marselo Bijelsa ima spisak interesantnih zemljaka.

Fudbaleri Lidsa obezbedili su ove sedmice povratak u elitni rang engleskog fudbala nakon 16 godina.

Ekipa kojom komanduje Marselo Bijelsa je pred poslednjih 90 minuta sezone na vodećoj poziciji Čempionšipa sa 90 bodova, osam više od drugoplasiranog Vest Bromvič Albiona, i može mirno da se posveti formiranju tima koji će se od jeseni upustiti u borbu za što bolji plasman u Premijer ligi.

A, govoreći o sklapanju igračkog mozaika, engleski mediji navode da će tim uglavnom biti pojačan Argentincima, inače Bijelsinim zemljacima. Čak pet ih se dovodi u vezu sa transferima u Lids junajted ovog leta!

Teško je, naravno, verovati da će svi oni zadužiti opremu kluba iz Zapadnog Jorkšira i stvoriti argentinsku koloniju, ali je realno očekivati da će se 64-godišnji stručnjak odlučiti bar za jedno-dva imena sa ovog spiska.

Predvodi ga štoper Totenhema Huan Fojt, koji je ove sezone odigrao samo četiri premijerligaške utakmice za "pevce", dok se u vezu sa Lidsom dovodi još jedan defanzivac i to iz River Plate - Lukas Martinez Kvarti.

Preostala tri igrača sa argentinskog spiska su orijentisani prema napadu, a prvi od njih je ofanzivni napadač Rasinga Matijas Zaraho. Drugi je Nikolas Gonzales, golgeter Štutgarta (27 utakmica, 14 golova) koji se ove jeseni vraća u Bundesligu, a listu interesantnih Argentinaca zaključuje Velezov Tijago Almada.

Ko će i koliko njih pojačati Lids, videćemo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.