Fudbal

"Bojim li se otkaza? Kao da pitate vozača Formule 1 boji li se brze vožnje"

Autor Jovan Terzić

Slikovito je Mauricio Sari govorio o sudbini na klupi Juvea

Juventus je na korak od devete uzastopne titule u Seriji A.

Torinezi posle 33 utakmice imaju 77 bodova, šest više od Intera i Atalante, koja je sinoć odigrala svoj 34. prvenstveni meč ove sezone.

Možda će vas zanimati

Potrebna je, zaista, istinska senzacija da Sari ne nastavi niz koji je 2012. godine počeo Antonio Konte, a 2015. nastavio još jedan italijanski strateg, Masimilijano Alegri.

Ipak, u poslednjim nedeljama, ali i mesecima, spominje se da bi moglo, i pored odbrane Skudeta, da dođe do promene na klupi Juventusa, prvenstveno zbog, po navodima medija na Apeninima, prilično narušenog odnosa Mauricija Sarija i prve zvezde tima, Kristijana Ronalda.

U najavi meča sa Lacijom, koji se igra ovog ponedeljka u Torinu od 21:45, ponovo se povela polemika po pitanju Sarijeve sudbine na klupi crno-belih, ali je nekadašnji trener Napolija i Čelsija pred derbi sa "nebeskoplavima" izbegao konkretan odgovor na to pitanje.

"Moja budućnost je sutra", diplomatski je rekao Sari, aludirajući na "onu trenersku" da je prva naredna utakmica najvažnija.

"Moramo da se koncentrišemo na naredne utakmice, a prva je već sutra. Sve što dolazi kasnije je posledica toga."

Da li je zabrinut za budućnost u Juventusu?

"Upitati me da li sam zabrinut za posao u Juveu je kao da pitate vozača Formule 1 da li se boji brze vožnje! Sve je to deo trenerske profesije. Ako pobeđujete, dobri ste, ako gubite, loši ste, jednostavno je to tako."

Juventus, inače, nije pobedio na poslednje tri utakmice u prvenstvu (poraz od Milana 2:4 i remiji sa Atalantom 2:2 i Sasuolom 3:3), a do kraja takmičenja, osim duela sa Lacijom, još će igrati protiv Udinezea, Sampdorije, Kaljarija i Rome. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO