USPEO JE!

BRAVO, MARKO: Srbin uveo Ruse u Ligu šampiona!

Autor Milutin Vujičić

Gledaćemo ga prvi put na najvećoj sceni...

Izvor: MN Press

Lokomotiva iz Moskve će naredne sezone igrati u Ligi šampiona!

Kolo pre kraja Premijer lige Rusije - sve je rešeno u vrhu. Zenit je šampion, a Lokomotivi je drugo mesto garantovano posle pobede Dinama nad Krasnodarom (2:0), pa je tako gradski rival "pogurao" ekipu srpskog trenera Marka Nikolića ka eliti.

Nikolić je preuzeo Lokomotivu od Sjomina, koji ju je (nerado) ostavio sa odličnim izgledima da se kvalifikuju u Ligu šampiona, a baš zbog toga što nije bilo rezulatskog razloga za smenu veterana - i navijači su bili ljuti na upravu kluba iz Moskve. "Najtvrđe jezgro" Lokomotive nije pružilo podršku Nikoliću zbog toga, ali već u nekoliko utakmica pokazao je da treba više da veruju u njega...

Pod vođstvom Nikolića klub je upisao tri pobede i četiri remija, što je bilo dovoljno da pred poslednjih 90 minuta sezone imaju pet bodova više od Krasnodara, a sedam od CSKA.

Srpskom treneru, nekadašnjem šefu Rada, Vojvodine i Partizana, ovo će biti premijerno učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Pokušao je već da se domogne ovog takmičenja na klupi crno-belih i Fehervara, ali su ga zaustavljali Ludogorec, Malme i AEK.

U poslednjem kolu Nikolić će voditi ekipu protiv Ufe, ali taj meč nema takmičarski značaj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.