ANKETA

PRVI PUT U ISTORIJI bez Zlatne lopte! Ko je najviše OŠTEĆEN?

Autor Jovan Terzić

Lionel Mesi zvanično ostaje na tronu do 2021...

Prvi put od 1956. godine neće biti dodeljena Zlatna lopta, nagrada namenjene najboljem fudbaleru godine.

Razlog je dobro poznat - pandemija korona virusa koja je pauzirala fudbal širom sveta, a onda i doprinela da se utakmice igraju bez publike.

Možda će vas zanimati

Uz potpuno poremećen kalendar, došlo je i do toga da pojedina prvenstva - kao što su francusko, holandsko i belgijsko - ne budu nastavljena, pa samim tim i izbor ne bi bio ravnopravan.

Odluku o odlaganju saopštio je ugledni "Frans fudbal", časopis koji je i osmislio ovo priznanje, a sigurno je da će mnogi biti razočarani.

Među prvima sjajani napadač Bajern Minhena, Robert Levandovski, koji je u minuloj sezoni dao ukupno 51 gol. Karim Benzema je sa 21 golom predvodio Real Madrid do titule u Primeri, Lionel Mesi je sa 25 golova po sedmi put postao najbolji strelac španskog prvenstva, a dodao je i 21 asistenciju. Kristijano Ronaldo je na korak od nove titule sa Juventusom u Seriji A, čemu je doprineo postigavši (za sada) 28 golova. Nejmar, Mbape PSŽ su se prošetali kroz francusko prvenstvo, Virdžil van Dajk je među najzaslužnijima za povratak titule prvaka Engleske u vitrine Liverpulovog "Enfilda"...

A, završne borbe u Ligi šampiona tek predstoje...

Kako bilo, na tronu će do 2021. ostati Lionel Mesi, zvanično najbolji u 2019. godini.

Da čujemo šta vi mislite (ako igrač nije na listi, napišite njegovo ime u komentaru):

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.