BUM!

Klub koji je SRAMNO smenio Jokana - sada zove selektora Hrvatske

Autor Milutin Vujičić

Zlatko Dalić jedan je od kandidata...

Engleski premijerligaš Votford je dve utakmice pre kraja takmičenja odlučio da se zahvali na saradnji dosadašnjem treneru Najdželu Pirsonu.

Nekadašnji trener Lestera, Hala i Derbi kauntija svakako je imao ugovor sa klubom do kraja sezone, ali je rukovodstvo ipak odlučilo da mu ne pruži poverenje na preostale dve utakmice u borbi za opstanak, protiv Mančester sitija i Arsenala.

Na tim mečevima, na kojima će se odlučivati da li će Votford preseliti u Čempionšip ili ne, ekipu će voditi Hejden Malins i Grejem Stek, koji su samo privremeno rešenje, a kao trajno, engleski mediji spominju i trenutnog selektora Hrvatske Zlatka Dalića!

On je pažnju privukao na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, gde je sa Hrvatima stigao do srebrne medalje, što je najveći uspeh ove zemlje na velikim fudbalskim takmičenjima.

Nedavno mu je unosan ugovor ponudio Fudbalski savez UAE, ali je Livnjak odlučio da se zahvali na toj ponudi i na klupi Hrvatske ostane najmanje do leta sljedeće godine, odnosno do završetka prvenstva Evrope, koje je odloženo za 2021. godinu zbog pandemije korona virusa.

Osim Dalića, u igri je i francuski stručnjak Klod Puel, koji je sa tadašnjom generacijom Monaka 2000. godine pokorio Francusku.

Šanse se daju i nedavno otpuštenom treneru Hadersfilda Deniju Kouliju, te bivšem menadžeru Njukasla, Noriča i Brajtona Krisu Hjutonu, a dobro je poznato da Votford trenere "menja kao čarape", pa je tako uprkos uvođenju u Premijer ligu otkaz dobio i srpski trener Slaviša Jokanović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.