POSLE 400 MILIONA...

Gvardioli škripi u odbrani, dovodi štopera koji ISPADA iz lige!

Autor Milutin Vujičić

Ako im to ne reši probleme, onda...

Bez ikakve sumnje može se reći da je najveća boljka Mančester sitija loša odbrana, pa će Pep Gvardiola i u ovom prelaznom roku potrošiti bogatstvo da je popravi.

Do sada je na popravljanje defanzive kupovinom igrača potrošio vrtoglavih 400 miliona evra, i evidentno je da to nije bilo dovoljno pošto su ove sezone mnogo bodova prosuli zahvaljujući greškama odbrane, a sada pojačanje planira da dovede iz ekipe koja se (verovatno) seli u Čempionšip!?

Nova meta "građana" postao je holandski defanzivac Nejtan Ake (25) iz Bornmuta, ekipe koja je u tekućoj sezoni primila 64 gola, što znači da imaju treću najgoru odbranu u Engleskoj.

Ako znamo kvalitete Akea, odnosno da je veoma "jak na lopti" i da uživa u pas igri, onda ne iznenađuje što je Gvardiola zainteresovan za njega, ali ponovo se postavlja pitanje da li će to rešiti problem s primljenim golovima - pošto mu i svi ostali štoperi dobro barataju tim segmentom igre.

Problematični su u markiranju, koncentraciji, često prave kikseve, a čini se da nije mnogo daleko od toga i Ake koji je za Bornmut ove sezone odigrao 29 mečeva i postigao dva gola.

Uz to, Mančester siti će ga spasiti od igranja u Čempionšipu, pošto je njegovoj ekipi potrebno čudo u poslednjem kolu da bi opstali, a neće ni "trešnjice" proći loše. Naime, "građani" su spremili čak 35 miliona funti za njegove usluge, što je opet povoljnije od Stounsa, Edersona, Mendija...

Ake je inače ponikao u Čelsiju (doduše pre toga bio u U17 timu Fajnorda), ali nije dobio pravu šansu na "Bridžu" i odlučio je da napusti klub.

S obzirom na to da je i Čelsi imao sličnih problema u odbrani poput Sitija, i oni su razmišljali o tome da ga kupe nazad, ali čini se da je Frank Lampard "stopirao" taj transfer zimus poručivši upravi da ako dovode pojačanje - mora da bude još bolje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.