Veliki uspeh

"Imamo TITULU, nemamo stadion i navijače": Srbin postao šampion Turske!

Autor Mladen Šolak

Uspeh karijere potencijalnog reprezentativca naše zemlje.

Izvor: Youtube/TRT World

Istorija se dogodila u Turskoj ove sezone.

Istanbul Bašakšehir, klub osnovan 1990. godine, osvojio je svoju prvu titulu i na jesen će se u plej-ofu boriti za plasman u Ligi šampiona.

Deo tog uspeha je i srpski fudbaler Danijel Aleksić (29), nekadašnji đak i prvotimac Vojvodine, kao i potencijalni reprezentativac Srbije.

U razgovoru za "Večernje novosti", on je otkrio veličine tog uspeha za klub koji je značajno manji od tamošnjih velikana, Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša...

"Nemamo navijače kao neki mnogo slavniji klubovi iz Istanbula, ali klub funkcioniše besprekorno u svakom segmentu. Igrači su srećni i zadovoljni, posluje se vrlo pošteno, a rezultat svega toga su i događaji na terenu. Realno, bili smo najkvalitetniji tim ove sezone, pa je titula samo kruna svega", rekao je on.

Aleksić je u karijeri promenio deset klubova, a u Istanbulu je izuzetno zadovoljan, što pokazuju i njegove reči i njegove igre, jer je na 21 utakmici postigao šest golova i dao značajan doprinos uspehu.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Ekipu vodi Okan Buruk, a njegovi igrači igraju u drugačijim uslovima u odnosu na rivale. Pre svega, bez ogromnog pritiska sa tribina.

"Nismo imali pritisak jer nemamo navijače kao neki mnogo veći klubovi. Zato i nije bilo dodatnog pritiska na ekipu. Još kada je došao virus korona, sa tribina su nas pratili samo zaposleni u klubu. Bilo je potpuno neobično, ali krajnji rezultat je satisfakcija za sve nas. Postali smo šampioni, prvi smo prošli kroz cilj i to je ono što je najvažnije".

Da kuriozitet bude veći, Bašakšehir se za titulu izborio na stadionu "Fatih Terim" (17.000 mesta), koji čak nije njegov, već u vlasništvu turske države.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.