Juga

Dinamo JUGOSLAVIJA U MALOM: Crnogorac bio želja Partizana, izabrao Zagreb

Autor Vladimir Sukdolak

Talentovani bivši kapiten podgoričke Budućnosti zvanično postao član Dinama, čime je potvrđen dogovor od pre nekoliko meseci.

Crnogorac Stefan Milić bio je svojevremeno na skeneru Partizana, ali je svaku dilemu oko toga gde će mladi i talentovani štoper Budućnosti iz Podgorice nastaviti karijeru, razrešio Dinamo iz Zagreba.

Podgoričani su postavili uslove, a "modri" ih lako ispunili, odvojivši iz svog budžeta pola miliona evra.

Možda će vas zanimati

Milić je u utorak promovisan na Maksimiru u novog fudbalera Dinama, a plan je da se jednog dana daleko više novca od uloženog slije u kasu najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Od narednog transfera profitiraće i Budućnost, koja će dobiti još 20 odsto.

"Jedva sam dočekao završetak sezone pa da se priključim novim suigračima. Ne pitajte me koliko sam srećan. Dinamo je institucija na ovim prostorima, a ja sam dobio priliku da budem deo te ekipe", rekao je bivši kapetan šampiona Crne Gore.

Dinamo je ujednmo i prvi klub na ovim prostorima koji je rešio da vrata svoje svlačionice otvori za igrače sa svih prostora bivše Jugoslavije. Za "modre" pored Milića igraju Srbin Damjan Daničić (debitovao u subotu), Makedonac Arijan Ademi, Bosanci Izet Hajrović i Amer Gojak. Na pozajmicama su bili Srbin Komnen Andrićm Luka Menalo iz Bosne i Hercegovine i još jedan igrač sa teritorije Srbije Lirim Kastrati.