Važni dani kluba

U Vojvodini ne može bez NEMIRA: Predsednik otišao, drugi na čekanju!

Autor Milutin Vujičić

Ostavka o kojoj će tek biti diskutovano!

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Vojislav Gajić postao je predsednik FK Vojvodina prošlog leta i odmah obećao da će podneti ostavku ako ekipa na terenu ne obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ne samo da su to uspeli, nego su osvojili i Kup Srbije, postoji čak i teorijska šansa da "evro" takmičenje počnu od trećeg kola, a opet su ostali bez predsednika. Gajić je podneo ostavku i sada je njegovu funkciju preuzeo predsednik Skupštine Dragoljub Samardžić. 

Time je Samardžića ovlastio da u narednih osam dana bude održana sednica Skupštine, ali zbog novonastale situacije u zemlji i zabrane okupljanja - to nije moguće.

Gajić je ostavku podneo zbog "previše poslovnih obaveza", koje mu ne dozvoljavaju da se bavi klubom u meri kojom bi želeo, ali u Vojvodini i dalje ne odustaju od njega.

Naime, njegova ostavka će se tek diskutovati na Skupštini FK Vojvodina, a Samardžić je istakao da to "nije konačno" i da će Gajić svakako biti uz klub, a ukoliko to ne bude na mestu predsednika - onda će mu pronaći novu funkciju.

"Ja sam lično vrlo iznenađen što je takva situacija morala da bude, ali klub mora da bude iznad svih. On nije otišao, još uvek je predsednik, ali svi radimo na tome", kazao je Samardžić.

Vršilac dužnosti predsednika Vojvodine kazao je da će njegov prvenstevni cilj biti da sačuva rad stručnog štaba i igrača, poručivši da ne smeju da dozvole da se "nešto neprijatno desi", pošto već narednog vikenda sledi nastavak šampionata.

Za sada sa Nenadom Lalatovićem još niko nije razgovarao, ali se to očekuje već u toku dana, dok bi u petak trebalo da bude održana sednica UO na kojoj će se razgovarati o narednim koracima.

Nije isključeno da na tom sastanku bude rešeno i pitanje sportskog direktora, za koje je Lalatović nezvanično predložio Marka Jovanovića iz Radničkog, a do tada će upravo trener Vojvodine i direktor Bajatović voditi brigu o transferima.

"Ne mogu da kažem da je sve idealno, ali mogu da kažem da smo sačuvali rad igračkog kadra, a da je finansijska situacija po bilansima mnogo bolja nego što je bila. Očekujem da ova godina bude još bolja. Neće biti jednostavno, ali o tome brigu vodi direktor Bajatović. Situacija je mnogo bolja i ovaj pehar ne sme da bude potrošen", zaključio je Dragoljub Samardžić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.