KAKO!?

Restoran igrača Junajteda u MINUSU od MILION funti. Pogodite kog!

Autor Milutin Vujičić

Ne, nije taj na koga ste prvo pomislili...

Nije neuobičajeno da fudbaleri već u igračkim danima budu otvoreni za biznis ideje od kojih mogu kasnije da zarade novac, a najčešće su to nekretnine i restorani.

Jedan od fudbalera Mančester junajteda otvorio je restoran "Tapeo & Wine" još 2016. u Mančesteru, a trenutno mu posao "grca" u dugovima. Naime, britanski list "The Sun" prenosi da je dug sada skoro milion funti, iako biste na prvu loptu rekli - kako je to moguće!?

Ako vam je prva pomisao bila da Polu Pogbi nije uspeo restoranski biznis, prevarili ste se. Ako vam je druga asocijacija bio David de Hea ili možda Džesi Lingard, takođe ste pogrešili...

Problem u poslovanju restorana ima Huan Mata koji je pre četiri godine otvorio "Tapeo & Wine" pošto je bio nezadovoljan ponudom španske hrane u Mančesteru.

Naime, njegov restoran ima odlične preporuke, hrana i vino su ocenjeni najvećim mogućim ocenama, ali je u dugovima. "The Sun" piše da biznis vodi njegov otac Huan Mata Rodrigez i za sada to ne prolazi dobro jer su "u crvenom" skoro milion funti.

Mata ne planira da se povuče iz ovog biznisa, i ne oseti tu vrstu troška, pošto na nedeljnom nivou u Junajtedu zarađuje oko 180 hiljada funti.

Možda bi trebalo da promeni samo osobu koja vodi restoran, izgleda da je šef kuhinje u redu...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.