ČAST KOJA SE NE ODBIJA

Nova velika uloga za velikog Marčela

Autor Nikola Janković

Ni plata od 25 miliona evra godišnje nije bila argument da odbije.

Izvor: Bernd Lauter/Bongarts

Marčelo Lipi vratiće se u Italiju posle decenije provedene u Kini, gde je u poznoj fazi velike karijere skupo naplaćivao osvojene titule, među kojima se posebno "caklila" ona sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006.

Italija mu se zahvalila za ordenom časti samo par dana nakon što su "azuri" u poslednjoj utakmici karijere Zinedina Zidana bolje "pucali" penale i četvrti put postali prvaci sveta u sred Berlina, a punih 14 godina kasnije velikom taktičaru ponovo je ukazano poštovanje pozivom da postane prvi čovek udruženja fudbalskih trenera Italije.

Izvor: Bernd Lauter/Bongarts

Tako nešto se ne odbija čak ni kada je alternativa plata od 25 miliona evra godišnje, koliko je iznosio Lipijev honorar za ulogu selektora reprezentacije Kine, u kojoj je pre toga postavljao rekorde visinom zarade kao trener Evergrandea.

"Sky Sport Italia" objavio je da se 72-godišnjak iz toskanskog gradića Vijaređo, čiju karijeru krasi i poslednja Juventusova titula prvaka Evrope iz 1996, nije mnogo dvoumio kada je stigao poziv iz Rima i da se uveliko sreo sa prvim čovekom itaijanskog fudbala, Gabrijeleom Gravinom.

Izvor: Bernd Lauter/Bongarts

Lipi bi odgovornu ulogu trebalo da preuzme od Renca Ulivijerija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi