"MODRI" rešili pitanje trenera

Slovenac odbio Dinamo, pa dalje nisu tražili: Mamić na DVE stolice!

Autor Jovan Terzić

Brat Zdravka Mamića treniraće ekipu i naredne sezone

Izvor: MN Press

Nakon što je slovenački stručnjak Matjaž Kek odbio ponudu Dinama da napusti Sloveniju i sedne na klupu Zagrepčana, "modri" su odustali od potrage za novim trenerom na duže staze.

Ekipu će nastaviti da vodi Zoran Mamić!

Možda će vas zanimati

"Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje Dinamov sistem. To je posebno važno u smislu činjenice da će odmah po završetku tekuće sezone početi nova, u kojoj su naše ambicije osvajanje nove titule šampiona Hrvatske i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja", poručili su iz kluba.

Dinamo je u trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojio pet trofeja, a igrao je kako u Ligi Evrope, tako u Ligi šampiona.

"Mamić je u tom razdoblju promovisao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Josipa Brekala, Amera Gojaka. Uspesi koje je Zoran Mamić ostvario i u inostranoj trenerskoj karijeri, u kojoj je sa Al Ainom igrao finale Svetskog klupskog prvenstva, dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mesto trenera prve ekipe GNK Dinamo", dodaje se u saopštenju kluba sa "Maksimira".

Uz posao glavnog trenera Zoran Mamić će zadržati i funkciju sportskog direktora.

"Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo sa racionalizacijom i odgovornim poslovanjem u skladu sa svetskom privrednom krizom uzrokovanom pandemijom virusa korona", dodali su iz kluba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.