ZVANIČNO!

Zaboravite na PETARDE I BAKLJADE: Srpski fudbal počinje bez publike!

Autor Milutin Vujičić

Fudbalski savez Srbije (FSS) potvrdio na svom oficijelnom sajtu.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Nema pomeranja početka Superlige!

Najjače domaće fudbalsko takmičenje počeće već idućeg vikenda (1. avgust), ali na stadionima širom Srbije neće biti navijača, zvanično je objavio Fudbalski savez Srbije (FSS) na svom sajtu posle konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv korona virusa.

"Nova fudbalska sezona 2020/21 definitivno će početi prema ranije donetom kalendaru FSS. A u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji i vodeći naravno računa o zdravlju svih aktera, FSS je zatražio mišljenje od Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19. I takmičenja mogu da počnu, ali bez prisustva publike i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite…", navode iz FSS.

Podsetimo, od početka pandemije korona virusa, odluka da se igra bez publike primenjivala se na samo dva kola Superlige - prvog pred prekid takmičenja (sredina marta) i prvo u nastavku (kraj maja).

Potom je početkom juna dozvoljeno ponovo okupljanje navijača na stadionima, prvo je to bilo ograničeno na 1.000 gledalaca, da bi potom zabrana bila potpuno skinuta. Tako je skoro 20.000 navijača prisustvovalo utakmici polufinala Kupa između Partizana i Zvezde, što su kritikovali strani mediji, dok je potom i šampion proslavio titulu u Superligi pred publikom.

Videćemo da li će naredni meč između "večitih" proteći bez navijača pošto je sada zabranjen dolazak publike na stadione, ali je njihov prvi susret u 2020/21 zakazan tek za 17. oktobar.

Nadamo se da će se mnogo pre toga popraviti epidemiološka situacija u Srbiji i svetu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.