Mučno finale

HAOS, pa trofej za PSŽ: Tukli se zbog Mbapea, pa podigli pehar

Autor Mladen Šolak

Utakmicu su ipak obeležile suze sjajnog fudbalera...

U utakmici u kojoj je Kilijan Mbape pretrpeo stravičan start pa izašao uplakan i povređen, PSŽ je ipak izvukao i nešto pozitivno. I to ne malu stvar.

Ekipa Tomasa Tuhela osvojila je Kup Francuske i tako objedinila "duplu krunu", jer joj je tokom proleća dodeljena i titula otkazanog prvenstva Lige 1.

Gol odluke postigao je Nejmar u 14. minutu, natrčavši na loptu koju je ka nakratko odbio golman upravo posle Mbapeovog šuta.

Sent Etjen je od 31. minuta i brutalnog starta Loika Perina imao igrača manje i nije uspeo da izjednači i da spreči "prinčeve" da vrate na Park prinčeva trofej koji je prošle godine podigao Ren.

Utakmici na stadionu Francuska kapaciteta 80.000 mesta, prisustvovalo je manje od 5.000 ljudi u skladu sa merama o zaštiti od korona virusa.

To je ujedno bio jedini pehar Kupa koji u poslednjih šest sezona nije završio u vitrini najdominantnijeg francuskog kluba.

PSŽ će posle osvajanja dva trofeja da usmeri svu koncentraciju na 12. avgust i utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Atalante.

Pogledajte trenutak koji je nažalost obeležio utakmicu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.