Ima i povređenih

"Hrvatska policija - mito i korupcija": Suzavac za podivljale huligane

Autor Vladimir Sukdolak

Trebalo je da bude noć slavlja, a pretvoreno je u veče tuge i nereda.

Izvor: YouTube screenshot

Sve je bilo spremno za feštu na Gradskom vrtu u Osijeku…

Međutim!

Možda će vas zanimati

Navijači Osijeka, ali i svi ostali ljubitelji fudbala u Hrvatskoj, osim pristalicama Dinama i Lokomotive Zagreb, posumnjali su da je u ovu odluku vlasti i Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa umešan alfa i omega "modrih", kao i čovek koji vedri i oblači u tamošnjem fudbalskom savezu - Zdravko Mamić.

Utakmice hrvatskog šampionta igrale su se pred navijačima, ali je uoči meča odluke za drugog učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, između Osijeka i nezvanične Dinamove filijale Lokomotive, doneta odluka da Gradski vrt u subotu uveče bude prazan.

To nije sprečilo da nekoliko hiljada članova Kohorte, tvrdog jezgra navijača Osijeka, bude prisutno ispred stadiona i da tako pokuša da pomogne svom timu. Nisu uspeli, jer je Lokomotiva pobedila 2:1 i izborila istorijski nastup u Evropi.

Pripremano veče slavlja, pretvorilo se u noć tuge i nereda. Nekoliko stotina navijača se odmah posle utakmice sukobilo sa specijalnim jedinicama policije i tom prilikom nekoliko osoba je povređeno.

U tuči su korišćene baklje, kamenice, flaše… Pogledajte VIDEO TUČE.

navijačl Osijeka
Izvor: YouTube

Policija je brzo, koristeći suzavac, uspela da rastera razjarene huligane, koji su uzvikivali: "Hrvatska policija – mito i korupcija".

(MONDO/24.sata.hr)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.