Fudbal

Teren, klupa i TIŠINA: Nažalost, ovako će izgledati Superliga (VIDEO)

Autori Mladen Šolak Pavle Knežević

Zbog virusa korona ovakva slika će biti i kada se bude igralo za bodove.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Ove nedelje popodne, Partizan na svom stadionu igra protiv Proletera "generalnu probu" za subotu i start sezone, a utakmica je odigrana u uslovima na koje ćemo morati da se naviknemo - bez publike.

Bez ijednog gledaoca na tribinama, izuzev novinara i predstavnika klubova, dva tima su odigrala borben meč, koji su navijači mogli da prate samo u televizijskim i TV prenosima.

Vlada Srbije donela je u četvrtak odluku da Superliga, kao i sva fudbalska takmičenja u zemlji, mogu da se održavaju bez prisustva publike i uz puno poštovanje svih propisanih mera zaštite od korona virusa.

Na taj način, otklonjena je dilema oko odlaganja sezone, ali i ozvaničeno da će srpski fudbal biti igran pred potpuno praznim tribinama sve dok se ne steknu uslovi da bude suprotno.

Partizanovi rezervisti Savo Arambašić i Igor Vujačić pratili su meč iz lože, sa saigračima.
Izvor: MONDO/Pavle Knežević

I u finišu prethodne sezone, posle povratka fudbala utakmice su igrane pred praznim gledalištima, ali su potom navijači postepeno mogli da dolaze dok su popuštane mere zbog stišavanja tog talasa pandemije.

Nažalost, jul je doneo mnogo težu situaciju i veći broj obolelih od virusa, pa su ponovo uvedene restriktivne mere i potpune zabrane.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi