POJAČANJE!

Prva "lasta" u Vojvodini - Lalatoviću ispunjena želja!

Autor Milutin Vujičić

"Lale" su rešile pitanje štopera za narednu sezonu.

Izvor: MN Press

Vladimir Kovačević (27) treći put u Vojvodini!

Srpski štoper ponikao je u omladinskoj školi Vojvodine, igrao malo za prvi tim, pa se posle uspešne epizode u Spartaku vratio u Novi Sad u sezoni 2016/17. Igrao je samo šest meseci, i to odlično, a potom otišao u Belgiju - iz koje se vraća kao slobodan igrač.

Možda će vas zanimati

Kovačević dolazi kao slobodan igrač iz Kortrajka i postao je prvo pojačanje "stare dame" u letnjem prelaznom roku i to kao izrazita želja Nenada Lalatovića.

Njih dvojica su sarađivali upravo u jesen 2016. godine, a sada kao znatno iskusniji, Kovačević dolazi da pojača konkurenciju u srcu odbrane "stare dame". Ugovor sa njim potpisan je na dve godine, a na leđima će nositi broj "6".

"Moj prvi posao u novoj ulozi, zaista se radujem što smo doveli naše dete. Kovačević može da igra štopera, ali i zadnjeg veznog. Tu nema dileme o njegovom fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Zadovoljstvo je što smo počeli prelazni rok i nećemo tu stati. Pokušaćemo da dovedemo još jednog ili dvojicu igrača i tako ispunimo želje našeg šefa stručnog štaba", kazao je vršilac dužnosti predsednika novosadske "stare dame" Dragoljub Samardžić za MONDO.

Kovačević je prošli put bio nadomak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je "lale" zaustavio AZ Alkmar, dok je ovoga puta Vojvodini potrebno da slavi u tri, a možda i samo dve utakmice.

Prelazni rok u Srbiji otvoren je do 5. oktobra i do tada će sigurno biti još dolazaka i odlazaka iz Vojvodine. Nezvanično, sada kada je rešeno pitanje štopera, "stara dama" će se okrenuti pojačanju na mestu zadnjeg veznog i potrebno im je pojačanje u ofanzivnom delu srednjeg reda.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.