Mora bolje!

Svetlana NIJE SPREMNA da "maše" u Superligi

Autor Vladimir Sukdolak

Pomoćni sudija iz Rume, Svetlana Bilić, moraće ponovo da polaže test spremnosti za sudije.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Broje se "sitni" dani do početka nove sezone Superlige Srbije.

Klubovi polako završavaju pripreme, jer već se već u petak igraju prve tri utakmice novog šampionata.

Možda će vas zanimati


Shodno tome fudbalske sudije takođe su imala testiranja, na kojima su morale da ostvare određene rezultate kako bi u narednoj sezoni "delili pravdu" na srpskim terenima.

Tradicionalni skup, u vanrednim okolnostima, imao je samo jednu tačku na programu – proveru fizičke spremnosti. Većina arbitara je uspešno prošla kontrolni test u Staroj Pazovi. Tačnije, svi osim Svetlane Bilić, pomoćnog sudije iz Rume.

Ali i ona će imati popravni, verovatno za 30 dana.

Prema pisanju "Sportskog žurnala" u prvom kolu neće biti delegirani ni Miloš Đorđić, Igor Stojiljković, Svetozar Živin, Čedomir Andrejić i Aleksandar Stanojković.

Opravdali su odsustvo sa testa i sa oporavkom, ili ozdravljenjem, imaće priliku da steknu i jedini uslov za učešće u 15. šampionatu Srbije.

Ostali, 21 arbitar sa takozvane A liste i 35 mahača, dobili su zeleno svetlo uspešno položenim ispitom. Sudije su imale ekspresnu proveru fizičke spremnosti, u manjim grupama, bez dužeg zadržavanja u SC FSS. Jedini predstavnik tročlane Sudijske komisije FSS, u Staroj Pazovi, bio je predsednik Milan Karadžić.

(MONDO/Sportski žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi