GRANDE MIHA!

USVOJENO: Posle Novog Sada i BOLONJA odala priznanje Siniši Mihajloviću!

Autor Jovan Terzić

Ogromna čast ukazana srpskom treneru u Italiji.

Novi Sad 2006, pa Bolonja 2020. godine.

Pored brojnih sportskih uspeha, Siniša Mihajlović je dobio još dva ogromna priznanja.

Pomenuti gradovi proglasili su srpskog trenera svojim počasnim građaninom!

Ono što je zimus najavljeno. gradske vlasti Bolonje usvojile su u ponedeljak i sa 26 glasova za, a samo tri protiv, ozvaničili ogromno prizanje treneru svog fudbalskog kluba.

U obrazloženju se navodi da je Mihajlović zaslužio najveće gradske počasti, kako zbog svojih trenerskih kvaliteta, tako i zbog ljudskih osobina.

"Siniša se vratio u Bolonju početkom 2019. godine u trenutku kada se naš tim nalazio na ivici ambisa. Njegov karakter i trenerska veština doprineli su da se na čudesan način spasemo ispadanja i da oborimo rekord po broju osvojenih bodova u eri predsednika Saputa. Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac", izjavio je Đan Marko De Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodeli zvanje počasnog građanina Bolonje.

Kako je naveo, Mihajlović čak i tokom lečenja od leukemije, nijednog trenutka nije okrenuo leđa ekipi i navijačima.

"Odnos koji je za vreme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog sveta. Posebno nam imponuje njegova izjava da se oseća 'sinom Bolonje'. Jer Bolonja je takva: prihvata te, pazi te, brine o tebi... Mnogi su u Siniši Mihajloviću pronašli dodatnu energiju da se izbore sa svojim problemima ili da se izleče od teških bolesti", istakao je De Bjaze.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.