Pobeda u "generalki"

Zvezda POLOŽILA Stankovićev test: 3:0 i odlični Spiridonović!

Autor Mladen Šolak

Novajlija crveno-belih ponovo u prvom planu. Gol i asistencija u pobedi protiv Borca iz Banjaluke.

Izvor: MN Press

Posle uspešnih testova u utakmicama protiv IMT-a 2:0, Metalca 1:0 i Napretka 2:1, Crvena zvezda je u utorak istrčala na teren "Marakane", na poslednji test pred početak sezone...

I položila ga je veoma uspešno.

Zvezda - Borac Banjaluka 3:0 (1:0)

Golovima Srđana Spiridonovića u 15. minutu, Veljka Nikolića u 54. i Andrije Radulovića u 88, tim Dejana Stankovića je zadovoljio trenera uoči start Superlige, zakazan za subotu.

Crveno-beli su sve golove postigli iz lepih akcija, u kojima su veliki posao uradili i asistenti Mirko Ivanić, Spiridonović i Aleksa Vukanović.

Naravno, to što se ime novog Zvezdinog krilnog napadača nalazi i među strelcima i među asistentima potvrda je da je ponovo zadovoljio i da je još jednom najavio da će biti pojačanje šampiona.

Izvor: MN Press

Dok je najistureniji Tomane ponovo vodio "rat" sa štoperima, ofanzivci crveno-belih Katai i Spiridonović stvarali su od početka probleme Banjalučanima i nagovestili kreativniju Zvezdu u odnosu na prošlu sezonu.

Uz njih dvojicu, danas su se istakli i Ivanić i Nikolić, jer su pokazali da su spremni za borbu za mesto u timu sa Gelorom Kangom, koji će se ove nedelje vratiti među crveno-bele.

Zvezda je od starta igrala onako kako je Stanković želeo. Lepom akcijom Kataija, Rodića i Ivanića crveno-beli su u 16. minutu stvorili priliku koju je Srđan Spiridonović pretvorio u gol.

Pogledajte Ivanićevu asistenciju i pogodak Zvezdinog novajlije.

Početkom drugog dela, Stankovićevi igrači su ponovo lepo kombinovali i zatresli mrežu Banjalučana.

Spiridonović je petom dodao Veljku Nikoliću, a on je lepo plasirao loptu u "malu mrežu".

Pogledajte Zvezdin gol za 2:0 u 54. minutu.

Konačnih 3:0 postavio je mladi Andrija Radulović (2002. godište), lepom reakcijom posle tačne asistencije Alekse Vukanovića u 88. minutu.

Hladnokrvno je reagovao Kotoranin.

Naravno, danas su u prvom planu ipak vesti o transferima, ali je prvi duel Zvezde i Borca od 2011. svakako poslao važniju poruku - da su crveno-beli definitivno spremni za početak.

Ovo su bile startne postave:

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo, Ivanić - Spiridonivić, Ivanić, Katai - Tomane

U sastavu Borca bili su nekadašnja "desetka" Vojvodine Stojan Vranješ i bivše krilo Partizana Goran Zakarić.

BORAC: Pavlović - Djukanović, Subić, Jovanović, Milojević, Danilović, Brtan, Vranješ, Ziljkić, Lukić, Zakarić

Crveno-beli su pripreme sproveli u dve faze - u prvoj su boravili na Divčibarama, a završni deo su odradili u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. 

U subotu uveče, na stadion "Rajko Mitić" doći će Novi Pazar, u utakmici prvog kola takmičarske Superlige za sezonu 2020/21.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.