"Mi ćemo vas skinuti"

Inter poslao poruku Juventusu: Mi smo TAJ TIM, a Lautaro može sve!

Autor Mladen Šolak

"Nerazuri" stavili do znanja "Staroj dami" od koga će da strepi narednih godina.

Pet godina Napoli je bio glavni konkurent Juventusu u borbi za "skudeto", ali su se ove sezone stvari promenile, pa je pri kraju drugi ipak Inter.

"Nerazure" mnogi vide kao glavnog rivala "Staroj dami" naredne sezone, ne samo zbog pozicije na tabeli, već i ulaganja i planova, u kojima se pominje i dovođenje Lea Mesija.

Upravo takvu, "preteću" poruku poslali su i fudbaleri Intera u utorak uveče.

Inter se pobedom 2:0 protiv Napolija vratio na drugo mesto kolo pre kraja, a rivala ostavio na poziciji koja mu ne bi bila dovoljna ni za Ligu Evrope, da ekipa Đenara Gatuza u junu nije osvojila Kup Italije.

Iako su u u poslednje vreme u prilično dobroj formi, Napolitanci, koji odavno ne plene igrom, nisu uspeli da probiju najbolju odbranu u ligi, koja je u 36 kola primila isto toliko golova.

Ali je zato Inter njihovu razbio za 11 minuta.

Bila je to dobra akcija "nerazura“ koju je odličnom povratnom loptom ulepšao Biragi, a Dambrozio završio prizemnim udarcem pored golmana Merea i Marija Ruija. Na gol-liniji posmatrao je kako se njegova izgubljena lopta od par trenutaka ranije pretvara u vođstvo gostiju.

Uzalud je bio i veći posed i veći broj udaraca Napolija ka golu, Konteova ekipa još jednom je odigrala na rezultat i još jednom zadala konačan udarac protivniku dok on juri ka njemu.

Lautaro Martinez ušao je u igru nakon sat vremena igre, a 14 minuta kasnije primio je loptu na centru igrališta i odlučio da se poigra sa celom odbranom Napolija.

Finta, trk u leđa i na kraju milimetarski precizan šut za 2:0 i definitivnu pobjedu Intera.

Zato ga hoće Barselona!


Pročitajte rezultate i parove pretposlednjeg kola Serije A.