Ubedili ga

Za*ebi pretnje smrću, daj tih 8.000.000, ipak!

Autor Vladimir Sukdolak

Rumunski trener Mirčea Lučesku na nagovor predsednika kluba ostao trener Dinama iz Kijeva. Huligani mu još žešće prete.

Mirčea Lučesku se preomislio…

Slavni rumunski trener, koji je odavno zašao u osmu deceniju života i koji se proslavio vodeći 12 godina Šahtjor iz Donjecka, ipak će ostati trener Dinama iz Kijeva.

Lučesku je bio spreman da odbije ugovor vredan 8.000.000 evra, jer je grupa navijača Dinama poslala preteću poruku rumunskom treneru, ali ne zbog toga što je vodio najvećeg rivala kijevskog kluba, već zbog izjave da su Ukrajina i Rusija isto.

Možda će vas zanimati

 Navijači Dinama poznati su kao profašistički orjentisani.  

"Nažalost, odlučio sam da odustanem od saradnje sa Dinamom. Zahvalan sam porodici Surkis, koja mi je ukazala poverenje, ali za mene je nemoguće da radim u neprijateljskoj atmosferi, naročito kada je rasplamsavaju navijači čija je podrška preko potrebna klubu. Nikada nisam bio kukavica i uvek sam prihvatao izazove, ali ne mogu da dopustim da navijači rade protiv interesa kluba", bio je stav Lučeskua samo četiri dana nakon imenovanja za trenera Dinama. - napisao je Lučesku u mejlu koji je poslao Surkisu.

U međuvremenu došlo je od veleobrta, jer je predsednika ukrajinskog velikana Igora Surkisa uspeo da ubedi Lučeskua da promeni odluku.

"Nisam želeo da napravim problem Dinamu ni vašoj porodici. Spreman sam da radimo zajedno i uveren sam da ćemo rezultatima uspeti da promenimo odnos navijača prema mom imenovanju", stoji u novoj poruci Rumuna.

U međuvremenu je Lučesku dobio još jednu poruku od navijača…

"Mirčea, sve si dobro razumeo. Ovde nećeš moći normalno da radiš! Obećavamo ti ne samo 'toplu' dobrodošlicu, nego i najteže moguće uslove za rad. Ovo će ti biti najteže zarađeni milioni u karijeri. Nikada nećemo zaboraviti tvoje reči da su Ukrajina i Rusija jedno. Za nas su čast, ponos i istorija važniji od para i trofeja. Do povratka igrača sa odmora imaš još jednu šansu ispravnog izbora i mirnog odlaska", glasila je nova preteća poruka navijača Dinama.

Mirčea Lučesku je već napomenuo da nikada nije bio kukavica. Videćemo dokle je granica.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi