66 godina skupa...

Lova ne stiže na "Čair", ali stiže iskustvo: "Kas" i "Šljiva" u Radničkom!

Autor Nikola Janković

Nišlije su Lalatovićevu sezonu naplatile transferima Čumića, Crnomarkovića i Pankova, ali zato ovog leta osećaju očigledne posledice pandemije osrednjih rezultata. Tako je i Batak dobio dva skromna pojačanja.

Izvor: MN Press

Na "Čairu" je danas predstavljen tandem koji bi ekipi Radničkog trebalo da donese bogato iskustvo na terenu i van njega.

Prekaljeni superligaški "vukovi", Nenad Šljivić i Filip Kasalica, razvili su ove srede šal "Reala sa Nišave" i pozirali pred fotoreporterima, nakon što su potpisali kratkoročne ugovore sa Nišlijama.

Radnički će Šljiviću, 35-godišnjem Kruševljaninu koji je prethodne dve sezone nastupao na Malti, biti peti klub iz Srbije, dok je Kasalici, četiri godine mlađem Užičaninu, ovo bilo deveto predstavljanje navijačima u srpskom fudbalu.

Izvor: MN Press

Na "Čair" je u prethodnih godinu dana stiglo 1,3 miliona evra naknade za transfere Nikole Čumića (Olimpijakos), Đorđa Crnomarkovića (Leh) i Radovana Pankova (Crvena zvezda), što je bila posledica istorijske sezone i plasmana u Evropu pod vođstvom Nenada Lalatovića. Njegovim odlaskom u Vojvodinu redom opadali - kvalitet igre, pozicija na tabeli i vrednosti prvotimaca, pa predsednik Ivica Tončev i dalje čeka prvi "pravi" transfer ovog leta. Za sada, Saša Stojanović penzionisao se u 38. godini, Aleksandar Todorovski u 37. potpisao za Grafiačar, a deset godina mlađi Filip Knežević dobio slobodu da potpiše za koga želi. Prihod? Nema ga.

Brzonogi napadač prethodne dve sezone nastupao je za Rad i postigao tri pogotka na 50 superligaških mečeva, a pre toga je branio boje Napretka, Crvene zvezde, Slobode, Hajduka iz Kule, Srema, Mačve, Jedinstva iz Paraćina i OFK Beograda.

Popularni "Kas" i "Šljiva", iskusni vezista i predani radnik na terenu, već su jednom bili saigrači. Tokom 2017. nastupali su za rivalski Napredak.

Jako sam srećan što sam došao u Radnički. Imam visoko mišljenje o ovom klubu i njegovoj organizaciji, a moje ambicije se poklapaju sa ambicijama Radničkog. Želim da se borim za vrh superligaške tabele i da pomognem klubu da se izbori za nastup u Evropi", rekao je Kasalica danas u Nišu.

"Radnički ima svetlu tradiciju, u poslednjih nekoliko sezona igrao je odlično i beležio sjajne rezultate i smatram da ću svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve".

Slično razmišlja i Šljivić.

"Imam ogromno iskustvo i spreman sam da ga uložim u uspehe Radničkog u narednoj sezoni. Ovaj klub izuzetno cenim, upoznat sam sa njegovim konstantnim rastom u poslednje četiri godine i drago mi je što ću biti deo ove priče", ponudio je svoje usluge treneru Radoslavu Bataku.

"Neće mi biti teško da se uklopim, poznajem trenera i nekoliko saigrača i biću speman da se odmah stavim na raspolaganje", dodao je novi "džomba" u timu, koji su nedavno napustili legendarni "Caki" Stojanović i kapiten Todorovski.

Pre Kasalice i Šljivića, u Niš su stigli Žarko Marković (33, Radnik), Aleksandar Kostić (20, Bačka), Nikola Aksentijević (27, Napredak), Kristijan Živković (21, Požarevac), Nenad Gavrić (28, Napredak) i Ilija Spasić (16, Vojvodina). Sudeći prema informacijama na "Transfermarktu", ni za jednog nije plaćeno obeštećenje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.