drama

Fulam NEKAKO preživeo, Mitar urlao sa tribina, Parker upozorava!

Autor Pavle Knežević

Moraće mnogo bolje Fulam u finalu

Fulam ide na Vembli, nekako. "Preživeli" su "kotadžeri" bez povređenog Aleksandra Mitrovića Kardif u revanšu polufinalabaraža za plasman u Premijer ligu, iako su strepeli duže od 95 minuta.

Ekipa Skota Parkera je teškom mukom odbranila 2:0 iz prvog mea i u finišu utakmice ozbiljno se kockala sa plasmanom u finale.

Fulam je u početku kontrolisao utakmicu i stvarao prilike, ali nije kontrolisao rezultat, da bi posle ispustio sve konce iz ruku. Kardif je na kraju pobedio 2:1, a dugo će žaliti za prilikom Roberta Glacela u petom minutu nadoknade vremena. Nemac je dobro ušao iz drugog plana, ali je njegov udarac otišao preko gola Mareka Rodeka.

Na Vembliju ćemo 4. avgusta od 20.45 gledati derbi Zapadnog Londona, između Brentforda i Fulama, koji će direktno odlučiti o poslednjem učesniku Premijer lige.

Iako je Fulam veći klub od Brentforda, Parker je posle meča priznao da će njegovom timu trebati mnogo više hrabrosti i živaca za pobedu u utorak.

"Trebaće nam sastojak koji sam tek povremeno viđao večeras, a to je pravi mentalitet kada stvari krenu naopako. Tada tehnika i sve fudbalske kvalitete koje imate lete pravo kroz prozor. U fudbalskim utakmicama uvek postoje trenuci koji nemaju ništa s taktikom, ništa s tehnikom, nego je sve u mentalitetu, pristupu i razumevanju trenutka", analizirao je Parker.

Trener Fulama kaže da je tako bilo i protiv Kardifa.

"U tim trenucima shvatite da vam treba 'nešto za šta ćete da se uhvatite', a večeras je bio pravi primer toga. U prvom poluvremenu su nas naše tehničke mogućnosti, forma, preciznost i taktika doveli u dobru poziciju. Ali, drugo nije imalo veze sa tim. A tada samo treba da uradite sve što treba da pobedite. Sve u svemu, dobro je da smo u finalu, što je  neverovatno dostignuće u ovoj rastegnutoj sezoni. Ovoo nam je bila 48. utakmica. Cilj je ispunjen", rekao je Parker.

Na terenu nije bilo najboljeg strelca Fulama i Čempionšipa Aleksandra Mitrovića, ali ekipa se nada da će biti spreman do utorka.

Mitar je, međutim, sve vreme navijao i bodrio svoj tim sa tribina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.