zaštita pre svega

FSS i Vlada redovno testiraju u Superligi, PLS i reprezentaciji

Autor Pavle Knežević

Drugačije prvenstvo po mnogo čemu

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Navijači i mediji se uglavnom bave prognozama, transferima i pitaju se kada će moći ponovo na stadion, ali Fudbalski savez Srbije ne zaboravlja da je u toku pandemija.

FSS i Direkcija za nacionalne referente laboratorije potpisali su sporazum o testiranju.

Možda će vas zanimati

Testiranja će se vršiti periodično, odnosno na svake tri nedelje, ali i u drugim terminima u zavisnosti od potreba i konkretne situacije.

Osim toga, sporazum predviđa da će biti omogućeno periodično testiranje reprezentativnih selekcija FSS i njihovih stručnih štabova, kao i radnih zajednica Fudbalskog saveza i Zajednice klubova koje su uključene u organizaciju profesionalnih fudbalskih takmičenja.

"Zahvaljujući ministru poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislavu Nedimoviću, FS Srbije potpisao je sporazum o tehničkoj saradnji sa Direkcijom za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede sa ciljem da se na adekvatan način zaštiti zdravlje svih učesnika u takmičenjima Super i Prve lige Srbije (igrača, stručnih štabova, sudija i delegata) u odnosu na epidemiju korona virusa", navodi se u saopštenju FSS.

Superliga će ove sezone brojati 20 klubova i počinje večeras, a PLS 18 klubova i počinje 15. avgusta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.