konačno, fudbal

Pre fudbala, u Čuki se bavili medicinom, biomehanikom, psihologijom...

Autor Pavle Knežević

Prisilan "naučni rad" i posledice pandemije ne menjaju, međutim, ambicije

Izvor: MN Press

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović bio je zadovoljan odrađenim pripremama za početak nove sezone u Super ligi, iako nije sve teklo prema planu, tako da je morao i da se "bavi naukom".

"Brđani" će već sutra na svom stadionu na Banovom brdu u okviru prvog kola ugostiti Inđiju.

Možda će vas zanimati

Pre priče o rivalu, Veselinović je govorio o nepredviđenim okolnostima koje su zadesile njegovu ekipu, ali i srpski fudbal, usled pandemije korona virusa.

"Pre neki dan sam baš u izveštaju koji sam bio u obavezi da napišem, naveo naučne discipline koje su neizostavno bile uključene u ovih šest meseci, od medicine, biomehanike, psihologije, sociologije, itd. Za 36 godina rada ne pamtim da su sve ove discipline tako drastično bile uključene u trenažni i uopšte proces rada", priča Veselinović.

Trener Čuke je rekao da je ekipa za poslednjih sedam meseci tri puta imala pripreme, što ostavlja posledice…

"Veoma je to teška situacija sa psihološkog i fizičkog aspekta za igrače. Moramo svi mi da se aklimatizujemo. Radujemo se što dolazi vreme utakmica, to nam je posao. Velika je žal što će se igrati bez publike, ali svesno smo svih odluka koje se donose pre svega zbog zdravlja, to je neminovnost. Međutim, ponavljam, fudbal bez publike je kao kad idete u pozorište gde glumci nastupaju, a niko ih ne gleda. Žao mi je zbog momaka, s obzirom da zaslužuju podršku, istovremeno njima mogu da izrazim zahvalnost za moralno-etičke norme, za profesionalizam, za sve što su izdržali, naporno i kvalitetni su radili, nadam se da će im se to vratiti", rekao je Veselinović.

Na Banovom brdu nije bilo prometno na početku prelaznog roka. Iz kluba su otišli Tedić i Mićin, stigli su Pantić i Tošić.

"Ostali smo bez dvojice pozajmljenih igrača, Tedića i Mićina, igrača Mančestre sitija i Udinezea, ali oni su produkt naše škole. Imamo dvojicu novih igrača, Pantića i Tošića. Nadamo se da će Pantić za nekoliko nedelja uhvatiti ritam. Tošić je poslednje tri godine igrao u Mačvi iz Šapca, odigrao je na poziciji levog defanzivnog 60-tak utakmica. Prošao je kompletnu školu Crvene zvezde. Prelazni rok je veoma dug, možemo da očekujemo razne odlaske, možda i dolaske posle toga. Mi treneri se pripremamo kao da će biti konstantno stanje, ali smo spremni da od sutra sve drastično menjamo i korigujemo", kaže trener.

Izvor: FK Čukarički

O ciljevima u novoj sezoni Veselinović nije imao mnogo dilema:

"Čukarički kao jedan od najorganizovanijih i vodećih klubova u srpskim uslovima, u prethodnih sedam-osam godina, imam sasvim jasne ambicije, da bude u vrhu srpskog fudbala. Ono što je najjasnije, na svakoj utakmici imamo opredelenje da idemo na pobedu. Da bi to bilo tako, svaki trening mora da se uradi maksimalno. U ponedeljak kažem igračima da počinje priprema za utakmicu, a potom im u subotu pred izlazak na teren kažem da uživaju. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od protivnika", rekao je trener "Brđana".

Prvi protivnik je Inđija, "davljenik" iz prošle sezone, ali i dužnik, jer je pobedila Čukarički na Banovom brdu.

"Svaki put početak prvenstva donosi neizvesnost. Sve ekipe su na startu veoma motivisane, apsolutno nema nikakve razlike da li igrate kod kuće ili na strani. Ako je opredeljenje onakvo kakvo smo već pomenuli, jasna je orijentacija - od prvog minuta ćemo ići na pobedu, igraćemo agresivno, napadački. Imamo i veliko poštovanje prema protivniku, ne smemo da se ponašamo bahato. Inđija je u drugom delu prošlog prvenstva odigrala dosta dobrih utakmica. U ovom prelaznom roku doveli su nekoliko novih igrača, imaju novi stručni štab, odličnog trenera... Moramo maksimalno da ih poštujemo, ali da znamo i šta je naš cilj i šta želimo da postignemo, rekao je Aleksandar Veselinović.

Utakmica Čukarički-Inđija igra se u subotu od 19.30.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.