Živite u Srbiji!

UŽASNA provokacija mađarskih SEPARATISTA: Južno je Niš, vi ste SEVER SRBIJE

Autor Vladimir Sukdolak

Za navijače TSC-a je meč sa Vojvodinom "južni derbi". Tome se mora stati na put...

Izvor: MN Press

Za nas je Srbija, sever, Vojvodina... Za njih je JUG!

Ozbiljan provokacija, koja nema nimalo sportskog u sebi i jedino se može nazvati separatističkim ispadom, stigla je od navijača TSC-a pred duel sa Vojvodinom u Senti.

 O čemu se zapravo radi?

Navijačka grupa Plavi bećari, koja podržava klub sa krajnjeg severa Vojvodine (Bačka Topola), gde je većinska mađarska nacionalna manjina, na sledeći način pružila je podršku klubu pred jedan od derbija 1. kola Superlige Srbije

"Nova sezona počinje i naš voljeni tim kreće u marš protiv jedne od najjačih ekipa lige, to nam daje razlog za slavlje. Uz to, uspeli smo da uđemo u Evropu, imamo dobre šanse da u ovoj sezoni igramo na svom novom stadionu i sve počinje 'južnim derbijem'. Ali.. Pred praznim stolicama, što je ekstremno teško prihvatiti", napisali su Plavi bećari.

Nije u pitanju jedini incident, sličan se dogodio u junu ove godine. Navijačka grupa je obeležila 100 godina od Trijanonskog sporazuma uz transparent "100 godina tuge". U Versaju je 4. juna 1920. potpisan sporazum koji je Mađarsku ostavio bez izlaza na more i tada je izvan Mađarske ostalo 3.3 miliona Mađara, a danas u zemlji naših severnih suseda postoje elementi koji zagovaraju reviziju Trijanonskog sporazume, poput desničarske neofašističke stranke "Jobik".

Izvor: Facebook/Blue Betyars

"Tuga, bol, patnja, bes... Imamo puno osećanja. Pre 100 godina, zemlja je bila rastrgnuta perom, delovi nacije su bili zatvoreni u druge zemlje. Iako cilj nije bio samo raspodela teritorija, već i uklanjanje stranih delova nacije, ovde smo! To je osećaj koji nam daje snagu da nastavimo da se borimo. Nikada nećemo odustati", napisali su navijači TSC-a.

Poznato je da su separatističkim idejama skloni i navijači Novog Pazara, koji su se ove sezone administrativnim putem vratio u Superligu Srbije.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.