Holivudski kraj

Kroz PAKAO ka Seriji A: Filip Đorđević i ekipa u 89. minutu "uboli" premiju

Autor Mladen Šolak

Buran finiš sezone!

Uoči večerašnjeg, odlučujućeg 38. kola Serije B, samo su šampion Benevento i vicešampion Krotone bili sigurni za svoje pozicije, baš kao i odavno prežaljeni Livorno, koji je ispao u Seriju C.

Preostalih 17 drugoligaša borilo se ili za doigravanje za viši rang ili za opstanak, odnosno beg od baraža za selidbu u niži rang.

I bilo je veoma burno.

Trećeplasirana Specija i četvrtoplasirani Pordenone direktno su se plasirali u polufinale baraža za promociju u Seriju A, dok će preostala dva putnika biti poznata nakon četvrtfinalnih mečeva 4. i 5. avgusta, u kojima će igrati Ćitadela i Frozinone, odnosno Kjevo i Empoli.

Najdramatičniji meč viđen je u Veroni.

U duelu nekadašnjih prvoligaša, Kjevo Filipa Đorđevića igralo je 0:0 protiv Peskare do 89. minuta. A onda je tim srpskog internacionalca poveo...

Pogodak bivšeg đaka Intera Luke Garitana značio je da će "leteći magarci" u baraž za viši, a "delfini" u baraž za niži rang, iako su pre tog gola obe ekipe bile van pozicija koje vode u doigravanje.

Definitivno nije moglo da bude burnije.

Filipovih devet golova

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i bivši reprezentativac Filip Đorđević (32) postigao je ove sezone devet golova na 32 nastupa za Kjevo. U nekoliko navrata bio je i kapiten.

Četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraće se na jednu dobijenu utakmicu, a samo će u finalu biti odigrane dve.

Osim Livorna, iz Serije B ispali su Trapani i Juve Stabia, dok će priliku da kroz baraž sačuvaju trenutni status imati Peruđa i Peskara, takođe u dvomeču, 7. i 14. avgusta.

SERIJA B - 38. KOLO:

Askoli - Benevento 2:4
Kjevo - Peskara 1:0
Kozenca - Juve Stabia 3:1
Kremoneze - Pordenone 2:2
Entela - Ćitadela 2:3
Frozinone - Piza 1:1
Livorno - Empoli 0:2
Salernitana - Specija 1:2
Trapani - Krotone 2:0
Venecija - Peruđa 3:1

TABELA: Benevento 86, Krotone 68, Specija 61, Pordenone 58, Ćitadela 58, Kjevo 56, Empoli 54, Frozinone 54, Piza 54, Salernitana 52, Venecija 50, Kremoneze 49, Entela 49, Askoli 46, Kozenca 46, Peruđa 45, Peskara 45, Trapani 44 (-2), Juve Stabia 41, Livorno 21.

U SERIJI A:
Benevento, Krotone.

BARAŽ ZA SERIJU A:
Ćitadela/Frozinone - Pordenone
Kjevo/Empoli - Specija

BARAŽ ZA OPSTANAK:
Peruđa - Peskara

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(mondo.ba)