Neće ispasti?

Posle HAOSA, ipak rešenje? Ima nade za španskog velikana

Autor Mladen Šolak

Predlog je da OSTANE u ligi?

Deportivo je ovog leta ispao u druge u treću ligu, iako smatra da to nije bilo pravedno, ali sada možda ima nade da administrativno ostane u Segundi.

Fudbalski savez Španije predložio je rukovodstvu La Lige proširenje druge lige za dva tima i to samo u sezoni 2020/21.

Prema formi tog predloga, Savez je na neki način ipak priznao da nije sve bilo u redu.

Predlog je stigao zbog izuzetnih okolnosti zbog kojih je utakmica poslednjeg kola Deportivo La Korunja - Fuenlabrada odložena.

Podsetimo, ona nije odigrana jer je nekoliko igrača gostujućeg tima bilo pozitivno na koronu. Za to vreme, ostali mečevi koji su odlučivali o plasmanu i ispadanu su bili igrani.

Prema propozicijama takmičenja sve su se utakmice morale igrati isti dan u istom terminu zbog čega je Deportivo pokrenuo pravni postupak.

Prema predlogu koji je u pismenoj formi Andreu Kamps, generalni sekretar FS Španije uputio vodećim ljudima La Lige, ministarstva sporta i predsednicima kubova kojih se tiče proširenje, navodi se da bi dva dodatna mesta pripala Deportivu i Numansiji, timovima koji su ispali, ali su uoči poslednjeg kola imali šanse za opstanak.

Ukoliko rukovodstvo La Lige usvoji ovaj predlog FS Španije, to će značiti da slavni klub iz La Korunje, španski šampion iz 2000. godine, neće ispasti u treću ligu.

(mondo.ba/anadolija) 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.