Uživo

Partizanova dva lica u Kruševcu i POBEDA za početak (VIDEO)

"Preživeli" su crno-beli gostovanje Kruševcu, Marković i Živković zabrinuli zbog povreda.

Izvor: MN P'ress

Partizan je pobedio posle preokreta u Kruševcu u prvom kolu Superlige.

Pošto je gubio na poluvremenu, u drugom je dao tri gola. Na kraju:

Partizan - Napredak 1:3

Napredak je poveo preko Kočića u nadoknadi prvog poluvremena. Izjednačio je Marković u prvom minutu drugog, ali se odmah povredio. Partizan je preokrenuo iz penala Natha u 87. minutu, a pobedu je potvrdio Nikola Čolić u 95.

Jako nezgodan protivnik je Napredak bio za Partizan poslednjih godina, tako da su navijači crno-belih sa ne malom strepnjom dočekali ovaj meč.

Da to nije bilo bez razloga, videlo se već u prvih 15 minuta, kada je domaćin imao inicijativu. Pravih prilika nije bilo u prvom poluvremenu, ali je bila gomila poluprilika. Dušan Stević je prvi mogao da dovede Napredak u vođstvo kada je izbio sam pred Popovića, ali se nije najbolje snašao.

Partizan se posle oslobodio pritiska i počeo je da ređa napade, ali nekako bez kreacije. Najbolju šansu je imao kada je Sadik namestio Sumi loptu, ali je ovaj glavom uputio preko gola. Da su uloge bile zamenjene, ishod bi verovatno bio drugačiji.

Napredak je u finišu imao dve sjajne šanse, a u obe je u centru pažnje bio Kočić. Prvo je lobovao Popovića i uputio loptu u praznu mrežu, ali je Partizanov kapiten Ostojić izbacio loptu.

Nedugo potom, Asano je loše izbio loptu, koju je osvojio Napredak. Do nje je potom došao Kočić i smestio je u mrežu. Pravi šok za Partizan.

Onda je usledio bizaran splet događaja.

Marković je ušao u igru i već u prvom minutu na asistenciju Natha postigao gol, ali se pritom kolenom sudario sa Živkovićem.

Golman Napretka je ostao da leži na zemlji, pa je kasnije sanitetskim vozilom iznet sa terena.

Nadamo se da nije ništa ozbiljno. Živković je inače pre nekoliko godina takođe u meču Superlige bio žrtva. Tada je branio za Novi Pazar, a u sudaru sa Predragom Sikimićem iz Crvene zvezde je doživeo višetruke frakture lobanje i vilice.

Umesto njega je u igru ušao 18-godišnji Aleksa Jordanov.

Markoviću je u međuvremenu ukazana pomoć, podvijeno mu je koleno. On je probao, ali nije mogao da nastavi meč i izašao je iz igre. Umesto njega je ušao Nikola Čolić i potpuno opravdao poverenje.

Od tog, 50 i nekog minuta, pa sve do 86, gledali smo maltene identične situacije na terenu: Partizan ima inicijativu, stvara poluprilike i izvodi kornere, ali bez prave šanse. Tako je bilo do 86. minuta, kada je prilikom izvođenja 13. kornera odbrana domaćih napravila faul.

Jordanov je bio odličan do tada, ali je bio nemoćan protiv Natha.

Konačno, u 95. minutu, Sadik je imao sjajan prodor, ali mu je šut izblokiran. Na odbitak je naleteo Čolić i sigurno savladao Jordanova, čime je potvrdio svoj odlični nastup.

Ovo su dva lica crno-belih bila danas. Istina je da je tek početak sezone, ali ni kraj prošle nije bio tako daleko.

19:29

Kraj!

Sadik je odigrao sjajno, stvorio sebi šansu, ali mu je šut blokiran. Na odbitak je naleteo Čolić i potvrdio pobedu! Sjajan nastup Čolića.

19:27

GOL!!!

Nikola Čolić potvrđuje pobedu!

Samo pet minuta nadoknade!

Nisu mogli da se pomire sa dosuđivanjem penala na klupi Napretka, kondicioni trener je dobio crveni karton

19:22

Pogledajte kako je Natho iskoristio penal

19:19

Natho koristi penal

Kostić je ponovo "grlio" Vitasa, zbog čega je dosuđen penal! Natho je siguran.

Izvor: Printscreen/TV Arena sport

19:17

Penal za goste!

Đorđe Ivanović je ušao umesto Asana. "Krcka" se poslednjih 10 minuta na satu, ali biće velike nadoknade zbog povreda. Na terenu se malo šta menja: Partizan ima inicijativu, ali nema kreaciju u finišu.

Napredak je ponovo mogao do gola, Mrkić je utrčao u šesnaesterac, "izlomio" je Vitasa, ali je šutirao preko gola. Bila je to sjajna prilika!

Natho je posle šutirao iz slobodnog udarca, ali tik preko gola. Ipak, korner za Partizan pa penal!

19:11

Jordanov je odličan na golu Napretka!

Ređa Partizan neke prilike, ali je to daleko od izglednih situacija. Napretku pomaže i to što je 18-godišnji Jordanov izuzetno raspoložen na golu, čime donosi novu sigurnost odbrani domaćih. Neplanirano je dobio priliku i za sada je i te kako opravdao, svaka čast!

Ulazi Živanović umesto Milovanovića, što je peta izmena u timu Napretka.

19:05
19:05

Traje inicijativa Partizana, ali bez golova

Čolić je nastavio sa dobrim igrama iz pripremnog perioda i vrlo je primetan na terenu. Partizan je imao odličnu šansu kada je suma ostao sam i šutirao je iz šesnaesterca, ali je odbrana Napretka ponovo na mestu.

Nemanja Milovanović dobija žuti karton zbog faula na Sadiku. Izgleda da se Kočić istrošio, pošto izlazi iz igre. Umesto njega ulazi Miloš Mijić.

Izvor: Printscreen/TV Arena sport

19:00

Partizan traži penal...

Traže sa klupe Partizana penal zbog navodnog igranja rukom. Grujić ništa nije svirao, a na ponovljenom snimku se nije videlo šta se desilo.

18:58

Partizan ima incijativu, Urošević propustio dobru šansu

Partizan opet ima inicijativu, ali je zabeležio i jednu dobru priliku. Odličan centaršut i postavljanje Uroševića, koji je iz šesnaesterca manje šutirao, a više dodao loptu Jordanovu. Posle jednog kornera, sudarili su se dvojica defanzivaca Napretka. Ponovo pauza zbog medicinske intervencije.

18:48

I "Markec" je "aut"

Marković je nedugo potom pao na zemlju i požalio se na povredu kolena. Na usporenom snimku se videlo da su se igrači sudarili kolenima.

Njemu je koleno bandažirano, nastavio je da igra, ali je brzo signalizirao ka klupi da ne može da nastavi. U igri je Nikola Čolić.

I Markoviću želimo brz oporavak.

18:46

Pogledajte izjednačujući gol:

18:45

Napredak ostao bez prvog golmana

Ne može Mladen Živković da nastavi meč. Dugo je na travi ležao prvi golman Napretka. Lekarske službe oba tima su prišle da mu pomognu, a na kraju je u vozilu hitne pomoći morao da bude izveden sa terena. U igru je neplanirao ušao mladi Aleksa Jordanov.

Živkoviću želimo brz oporavak!

18:42

Pogledajte kombinaciju Natho-Marković

Bibars Natho je poslao još jednu od svojih lopti "koje imaju oči", Marković je utrčao u šesnaesterac i glavom je prosledio iza gola Živkovića. Oni su se tom prilikom sudarili, Marković je šepao, ali Živković je ostao na zemlji.

18:39

"Markec" je na terenu i ODMAH je dao gol

Milošević je uveo Lazara Markovića u igri umesto Filipa Stevanovića. "Markec" je bio odličan na "generalnoj probi" crno-belih, a trener je kazao da je povreda prošlost i da se sada vraća u formi.

Ivanović je takođe napravio jednu izmenu, izašao je Markoski, a u igru je ušao Mrkić.

18:24

Pogledajte gol sjajnog Kočića

18:23

Sjajni Kočić donosi prednost Napretku

U nadoknadi vremena prvog poluvremena, Asano je pogrešio, do lopte je došao Napretkov "bonus" Srđan Kočić na levoj strani. Ostojić ga je vukao za dres, ali je on mirno šutnuo u suprotni ugao i doneo Napretku prednost!

Partizan je tokom većeg dela prvog poluvremena imao inicijativu, ređao je poluprilike, ali je Napredak u samom finišu imao dve sjajne šanse, od kojih je iskoristio drugu. Može se reći da domaćin zasluženo vodi.

Imaće šta Milošević da kaže svojim igračima, ovo je jako loš početak sezone i veliki problem za Paritzan.

18:19

GOOOOL!!!

Kočić!

18:19

Napredak za malo do gola!

Kočić je istrčao sam pred Popovića, lobovao ga i poslao loptu u praznu mrežu, ali je kapiten Bojan Ostojić izbacio loptu i spasao svoj gol. Najbolja šansa na meču!

18:16

Još poluprilika za Partizan...

Ovog puta je Asano prodro po desnoj strani i šutirao, ali mu je Spremo ušao u šut. Sadik je potpuno izolovan od lopte, osim one šanse sa Sumom. Posle toga je Ostojić šutirao, lopta otišla u korner, Napredak se opet brani.

18:13

Napredak ozbiljno zapretio preko Abua

Sjajna šansa Napretka! Abubakar je uhvatio loptu, kontrolisao je, uspeo je da šutne, ali ne precizno, tako da se odbila o Popovića, prošla mu iza leđa, ali je golman Partizana uhvatio. Ponovo "rade zvučnici" na stadionu Mladost.

18:09

Ima Partizan inicijativu, ali...

Fali gostima kreacije u završnici, nekoliko praktično identičnih napada su vezali. Napredak vrlo solidan i disciplinovan, drži linije i jako je stabilan u odbrani. Biće izmena na poluvremenu, kako stvari stoje.

18:02

Lep pokušaj Stevanovića, Živković brani

Filip Stevanović je šutirao direktno u gol iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, ali je Živković bio spreman i uhvatio loptu. Dobar pokušaj, ali za sada bez ijedne "mrtve" šanse za oba tima.

17:57

Sadik-Suma za najbolju šansu Partizana do sada

Sjajna šansa, ali bez gola! Sadik je primio loptu u levom "ćošku" šesnaesterca i pored dvojice defanzivaca ubacio lobom loptu pred golmana, gde je istrčao Suma, ali je glavom prebacio loptu preko gola.

Najbolja šansa za Partizan do sada.

Usledila je prva pauza.

17:51

Gledamo zanimljivu utakmicu!

Oslobodio se Partizan pritiska, tako da je moguće da je početna inicijativa Napretka bila deo taktike Sava Miloševića. Filip Stevanović pravi nekoliko šansi sa leve strane. Napredak je zapretio iz polukontre, ali je Popović istrčao i sjajno reagovao.

Nedugo potom, Stević je uzeo loptu Stevanoviću, pretrči skoro pola terena i šutira iz kontre dva na tri, ali je Popović ponovo siguran.

17:47

Preti Napredak, ali preti i Partizan

Napredak je imao slobodan udarac sa oko 25 metara sa leve strane. Spremo je poslao loptu u šesnaesterac, ona je stigla do Mrkića, koji je glavom poslao preko gola. Opasno je bilo.

Odmah zatim, Partizan beleži drugi pokušaj, ali je šut Zdjelara otišao preko gola.

17:45

Male zanimljivosti...

Čuju se povremeno zvuci sa razglasa koji bi trebalo da nadomeste nedostatak navijača. Pošto nema publike, jasno se mogu čuti povici sa terena. "Danilo, vidi šta radi, ej!", jedan je od povika sudiji Grujiću tokom izvođenja kornera.

17:43

Partizan uspostavlja ravnotežu

Nemanja Miletić centrirao sa desne strane, Mršić je poslao u korner. "Napunio" je Partizan šesnaesterac, ali je odbrana domaćih bila bolja. Suma je probao iz kaznenog, ali mu je udarac izblokiran.

Partizan napada za sada uglavnom po desnoj strani, a Napredak po levoj. Ta strana stadiona Mladost je u senci, što, naravno, ne mora ništa da znači.

Napredak u prvih oko 10 minuta ima veći posed.

17:38

Napredak je krenuo žestoko!

Partizan u prvih pet minuta praktično nije uspeo da pređe centar igrališta. Ipak, napadi domaćina, uglavnom po levoj strani, nisu stvorili pravu šansu.

17:36

Leković se upisao!

Ali, u sudijsku beležnicu: Nikola Leković je mandat u Napretku počeo žutim kartonom zbog faula na Umaru Sadiku.

17:33

Meč je počeo!

Grujić je "svirao" početak, Napredak i Partizan su počeli sezonu!

17:33

Minut ćutanja na početku

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti Ilije Petkovića i Vladimira Bulatovića.

17:29

Vruće je u Kruševcu

Više od 30 stepeni, što znatno otežava igru obema ekipama, tako da ne treba očekivati "vatromet", bar u početku.

17:25

Savo ipak ne dira poziciju desnog beka

Savo Milošević je izgleda odlučio da ne menja ništa na osetljivoj poziciji desnog beka. Nemanja Miletić počinje meč, što znači da će partner Bojanu Ostojiću biti Uroš Vitas. Žrtva ovakve odluke je Aleksandar Lutovac, koji je tokom priprema uigravan baš na mestu desnog beka.

Jasno je da je ulog veliki za ovakve promene, bar za sad.

17:22

Napredak jači, dvojica bivših crno-belih napadaju Partizan

Sertifikat za Nikolu Lekovića je stigao, on je registrovan i nalazi se u startnoj postavi, baš protiv svog bivšeg kluba. Crno-bele napada još jedan njihov bivši igrač, Abubakar Oumaru.

17:10

Ko je na klupi?

Ovo su rezerve:

Napredak: Jordanov, Mrkić, Vučević, Zeljković, Živanović, Mijić, Zuvić, Matić, Šarac, Rašković, Ćuković.

Partizan: Stojković, Vujačić, Pavlović, Ivanović, Šćekić, Brežančić, Marković, Čolić, Matić, Lutovac, Smiljanić.

17:08

Ovo su sastavi timova:

Napredak: Živković – Stević, Mršić, Marinković, Leković – Kostić, Milovanović – Spremo, Markoski, Kočić – Abubakar. Trener: Dragan Ivanović.

Partizan: Popović – Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.

Ukratko

  • Za Partizan brani mladi Aleksandar Popović
  • Filip Stevanović je drugi "bonus" crno-belih
  • Stigli su papiri, Leković napada Partizan
  • Mršić i Kočić su "bonusi" Napretka
učitaj još +