Braniće mnogo ove sezone

Partizan u Kruševcu dobio bodove i golmana: Moram da učim na svakom meču!

Autor Dušan Ninković

Crno-beli su odlučili da im jedan od dva U21 igrača bude golman, aleksandar Popović.

Izvor: MN Press

Zanimljivo pravilo i njegova zanimljiva primena. Dok bi neko možda pomislio da mladog igrača treba sakriti u timu, Partizan to ne radi tako.

Ako će već da igra, onda nek ima najbitniju ulogu. Ili jednu od najbitnijih, da zameni dosadašnjeg kapitena.

Možda će vas zanimati

Vladimir Stojković je preko noći postao rezerva, a mladi Aleksandar Popović prvi izbor na golu kluba iz Humske.

Mladi golman je već debitovao, ali je ovo prva sezona u kojoj kao starter od početka počinje mečeve na golu Partizana.

''Utakmica kao i svaka prva u novoj sezoni - uvek najteža, ali važna je pobeda samo i ništa drugo. Pokazali smo da smo tim, pokazali smo karakter i na kraju pobedili i to je jedino bitno. Moja prva sezona u seniorskom fudbalu da krećem kao prvi golman od prvog kola, kao što sam već i rekao svaka utakmica mi je najbitnija iz svake moram da naučim što više stvari da bih napredovao, jako mi je važno da skupljam iskustvo, da svojim zalaganjem steknem poverenje cele ekipe i stručnog štaba i da se nadam što većem broju utakmica'', rekao je on nakon meča.

Nije bilo idealno, pošto je Napredak u finišu prvog dela meča stigao do prednosti, golom koji nikako nije njegova krivica. Ali, uspeo je Partizan da preokrene u Kruševcu.

''Mislim da ne bi smeli da dopustimo da primamo gol u poslednjem minutu poluvremena, ali i to se dešava nekad. Sve ostalo ćemo ispravljati i biti bolji svaku narednu utakmicu. Spremao sam se isto kao i za svaku utakmicu, tako su i treneri imali iste zahteve prema meni, ono što radimo i vežbamo na treninzima pokušavamo da prebacimo na utakmicu, tako da je ova utakmica bila kao i svaka prethodna ali i kao sve naredne što se tiče pripreme'', dodao je Popović

Meč prvog kola je obeležila i teška povreda njegovog kolege na drugoj strani terena, a nije bilo prilike da se malo više raspita o tome šta se desilo.

''Nisam video kolegu iz Napretka posle utakmice. Povrede su najgori deo sporta i uvek ostaje neki loš utisak kad igrač napusti teren posle povrede kao što su danas Žile i Markec. Ovim putem im želim brz oporavak i nadam se da će se što pre vratiti.''

Po svemu sudeći, Vladimir Stojković će formu čuvati u evropskim i kup utakmicama, dok je prvenstvo teren na kom će se u Humskoj stvarati dugogodišnje rešenje među stativama.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.