TEŠKE NOGE...

Četiri, pet, možda i ŠEST izmena: Radnički menja pola tima za Zvezdu!

Autor Nikola Janković

Batak je odmah napomenuo da neće izvesti ni približno isti sastav kao sinoć.

Izvor: MN Press - YouTube screenshot

Fudbaleri Radničkog ubedljivo su, efikasno i po ukusu trenera Radoslava Bataka otvorili takmičarsku sezonu 2020/21, u kojoj će prema kalendaru Superlige odigrati šest utakmica za mesec i po dana, od čega četiri na "Čairu".

Odatle je sinoć, posle pohvala igračima na svemu što su obavili na terenu protiv desetorice igrača Metalca od 35. minuta igre, Batak poslao poruku fudbalskoj javnosti da već u sredu od 20 časova može da očekuje bitno drugačiju postavu u direktnom prenosu na TV Arenasport.

Trener Nišlija je, strahujući od povreda igrača posle kratkih priprema i jakog tempa tokom avgusta, rekao da će za jedino gostovanje u prve četiri runde napraviti...

"Četiri, pet... možda i šest izmena", izjavio je na "press" konferenciji, posle rutinske pobede nad novajlijom u ligi rezultatom 3:0.

Radoslav Batak, izjava (sport)
Izvor: YouTube

01. 08. (D) Metalac 3:0

05. 08. (G) Crvena zvezda

09. 08. (D) Novi Pazar

15. 08. (D) Mačva

22. 08. (G) Spartak

29. 08. (D) Proleter

Milanovčane je otvorio Žarko Marković u 21. minutu, a onda ih je na cedilu ostavio kapiten Miloš Vranjanin sa dva pregruba faula, kakva Zoran Široki nije mogao da oprosti ni u prvom poluvremenu.

Pre odlaska na odmor, 17-godišnji Stefan Mitrović postigao je drugi seniorski pogodak za Radnički, koji je i od fudbalera gostiju Nemanje Anđelkovića dobio poklon u 72. minutu - autogol za ubedljiv start i deobu prvog mesta sa Čukaričkim, Spartakom i narednim rivalom.

Batak je novajliji u ligi suprotstavio ovaj sastav: Borivoje Ristić - Nikola Aksentijević, Žarko Marković, Nikola Stevanović, Bojan Letić - Aleksandar Pejović, Dušan Pantelić - Kristijan Živković, Stefan Mitrović, Nenad Gavrić - Nemanja Kojić.

Radnički - Metalac 3:0 (sport)
Izvor: YouTube

Na poluvremenu je ušao Nemanja Subotić umesto Živkovića, u 69. minutu Filip Kasalica je debitovao za Nišlije zamenivši još jednog bivšeg napadača Rada, Kojića, dok su deset minuta kasnije na teren zajedno ušli Dušan Stojiljković i Todor Petrović umesto Gavrića i Mitrovića.

Poslednju izmenu Batak je ostavio za 86. minut, kada je na teren "Čaira" istrčao još jedan 17-godišnjak, Ilija Spasić, tako da je Dušan Pantelić nešto ranije otišao na tuširanje. I njemu bismo mogli da računamo odigran ceo meč, a formalno to je bila kompletna poslednja linija odbrane, "u paketu" sa golmanom Ristićem i prvim ispred, defanzivnim vezistom Pejovićem.

Da li to, ujedno, znači da će "Real sa Nišave" nastupiti sa potpuno "renoviranom" odbranom u sredu od 20 časova na "Rajku"?

Što kaže Batak, brzo će to doći...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.