"Kuva" na Meaci

Ozbiljno je u Interu - Konte je BAŠ ljut: Samo ja znam...

Autor Mladen Šolak

Da li će se klub i temperamentni trener rastati posle samo jedne sezone? Očigledno uopšte nije nemoguće.

Prošlog leta, Antonio Konte (51) došao je u Inter da razmrda i klub i tim, da napravi iskorak sa "nerazurima" i da ih koliko je moguće uvede u trku za titulu.

Energični Italijan je kao i uvek "ostavljao srce" kraj klupe, doveo nekoliko iskusnih pojačanja (Lukakua iz Junajteda za 74 miliona, Eriksena iz Totenhema za 27, Aleksisa Sančeza iz Junajteda na pozajmicu, Matea Politana iz Sasuola za 21 milion…) i podigao Inter na najvišu poziciju od 2011 - vicešampionsku.

Iako nisu bili u aktivnoj trci za titulu, "nerazuri" su posle devet godina zauzeli drugu poziciju, ispostaviće se sa samo bodom manje od Juventusa, koji je igrao loše posle "restarta" sezone i "prosuo" veliki broj poena.

Možda će vas zanimati

Uprkos uspešnijoj sezoni nego prethodnih, Konte je za kraj dao emotivnu izjavu posle pobede protiv Atalante u gostima, 2:0.

U tom razgovoru sa novinarom, bivši trener Juventusa i Čelsija je kritikovao sve, pa i klub, optužbom da njegovi igrači nisu dobili podršku kakvu bi trebalo da imaju.

Reči koje je izgovorio i ton kojim je pričao nagovestili su da rastanak dve strane uopšte nije nerealna opcija, iako je pred "nerazurima" utakmica Lige Evrope protiv Hetafea u sredu 5. avgusta.

"Video sam intervju koji je Lućano Spaleti dao kada je radio u Interu 2017. godine. Sada smo u 2020. I ništa se nije promenilo!", rekao je Konte.

Veruje se da je Konte tako hteo da kaže da i dalje u klubu postoje "krtice" u svlačionici i u upravi koje poverljive informacije konstantno iznose u medije.

Posle takve tirade trenera, italijanske novine i portali nagađaju šta će se dalje dogoditi, jer je poznato da Konte ne ostaje tamo gde nije zadovoljan, bez obzira na sve. Tako je i Juventus napustio 2014. posle dva dana priprema nakon osvajanja tri uzastopne titule. Isto tako je i u Čelsiju dobio otkaz 2018, posle niza javnih zamerki na račun kluba.

Zanimljivo je i to da Konte sve vreme tvrdi da se njegove kritike ne odnose na transfer politiku kluba, ali je ipak u intervjuu za "DAZN" procedio kroz zube…

"Samo ja znam šta sam morao da uradim da bih dobio Romelua Lukakua. Samo ja znam…".

Ovakva situacija navodi na dva zaključka – ili će se dve strane rastati uprkos sasvim dobroj sezoni ili će Konte iskoristiti ovo "dizanje temperature" da obezbedi sebi bolje uslove u pregovorima sa klubom pri pravljenju novog tima.

A taj tim bi možda mogao da uđe u trku za titulu sa Juventusom, posle skoro decenije.