ZBOGOM

Zvanično je: KRAJ impozantne karijere! (FOTO)

Autor Mirjana Šegan

Iker Kasiljas je napustio fudbal

Izvor: MN Press

Sad je i zvanično - legendarni golman fudbalske reprezentacije Španije i Real Madrida Iker Kasiljas okončao je karijeru i to u 39. godini.

Kasiljas, koji je od 2015. godine član Porta, potvrdio je na društvenim mrežama kako se oprašta od fudbala, nakon što je u maju 2019. godine pretrpeo srčani udar.

U poruci koja je objavljena na zvaničnim profilima Real Madrida na društvenih mrežama, navedeno je, između ostalog, da je "Kasiljas, najbolji golman u 118 godina dugoj istoriji Real Madrida kao devetogodišnjak pokucao je na naša vrata, a uspehom je svoje ime upisao među najznačajnije sportiste u istoriji kluba i svetskog fudbala".

Fudbalski karijeru počeo je u podmlatku Madriđana, za čiji prvi tim je kasnije nastupao 16 godina i u tom periodu zabeležio 725 utakmica i osvojio ukupno 19 trofeja, među kojima tri titule šampiona Evrope i pet trofeja u Primeri.

Kasiljas je u dresu reprezentacije odigrao 167 utakmica, a sa nacionalnim timom osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine i kontinentalni šampionat dve godine kasnije.

Španac je prošle godine u maju tokom treninga pretrpeo srčani udar, prebačen je u bolnicu, a vrlo brzo se oporavio.

U februaru se kandidovao za poziciju predsednika Fudbalskog saveza Španije, ali je nedavno odlučio a se povuče iz trke.

On je za fudbalske zasluge pre pet godina odlikovan Velikim krstom za sportske zasluge, najvišim kraljevskim ordenom koji mogu dobiti sportisti u Španiji.

(MONDO/mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.