Zvezdin trener o saopštenjima

Dejan Stanković: Stvarno nemam snage za to... (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Šef struke crveno-belih bio je upitan za rat saopštenjima na početku sezone, a govorio je i otvoreno o nekoliko igrača - Sanogu, Gavriću i Erakoviću.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Superligaška 2020/21 počela je napeto van terena, a Dejan Stanković uoči derbija kola protiv Radničkog (sreda, 19, TV Arena sport) naglašava da tenzija ne utiče na njega.

Podsetimo, Crvena zvezda je u subotu reagovala saopštenjem na penal koji je sudija Danilo Grujić dosudio za Partizan u Kruševcu, ubrzo je stigao odgovor iz Humske, a juče se oglasila Vojvodina, tražeći izuzeće arbitra Novaka Simovića.

Stanković je u utorak bio upitan za sve to, a odgovorio je kratko.

"Odlično znam koje su moje stvari i čime bi ja trebalo da se bavim. Nemam stvarno snage da trošim energiju na 'sporedne' stvari. Gledam teren, moje igrače i ništa drugo", rekao je danas Zvezdin trener na konferenciji za novinare u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Poslušajte njegov odgovor.

On je više govorio o utakmici i o svojim igračima.

"Vratio se Njegoš Petrović, počeo je da trenira i videćemo da li će moći da počne. Ako bude zdrav, nema razloga da tako ne bude. Takođe, Ben je nastavio da trenira sa ekipom i on će za par dana konkurisati da počne utakmicu. Svi su OK sem Miluna (Nemanje Milunovića, prim. novin) koji je juče počeo da trčkara i za pet do sedam dana moći će da se priključi 'ful' režimu", izjavio je Zvezdin trener..

Trener Radničkog Radoslav Batak najavio je da će kombinovati sastav za sutrašnji meč, a onda je objasnio da će te promene biti samo one koje bude morao da napravi, zbog povreda i fizičkog stanja igrača. Takođe, sa "Čaira" su poručili da dolaze na teren šampiona da se nadigravaju.

Stanković se ne obazire na to sa kakvim će timom Nišlije istrčati na "Marakanu". 

"Videli smo protiv Metalca, to je dosta dobro izgledalo i verujem da je rekao da će doći da se nadigrava. Bićemo spremni za to nadigravanje. Ne gledam da li dovodi 'ful' sastav, nas to ne zanima. Šta god, kako god, zna se kako idemo mi".

Odluku o svom sastavu doneće da dan utakmice. Za sada je samo izvesno da mladi štoper Strahinja Eraković neće biti deo startne postave, što znači da će crveno-beli odabrati drugog "bonus" igrača.

"Biće rotacije, krenuli smo 11. jula pripreme, tek smo 20 i neki dan u trenažnom procesu i sigurno će biti rotacije. Ne znam tačno da vam kažem koje, imamo još 24 sata do utakmice, pa ćemo sutra pre podne znati kako se svi momci osećaju posle Novog Pazara i videćemo. Biće jedna ili dve promene"

Stanković je govorio i konkretno o nekoliko igrača.

Novi humanitarni broj

Crvena zvezda je objavila i novi humanitarni SMS broj 1817 fondacije Delije, koja će i dalje pre svega pomagati ugroženom srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

O Sanogu...

"Sačuvali smo ga, dosta dugo nije igrao zvanične utakmice, u ovom tempu je rastao iz meča u meč i to nam samo potvrđuje ono što smo mislili, da je on ogromno pojačanje za Zvezdu. Veliki profesionalac, dobar momak, nema iznenađenja za njega na terenu, ne plaši se nikoga i ničega. Imamo jako pojačanje. Videćemo za sutra. On je iskusan, poznaje sebe, svoje telo, sačuvao sam ga pred kraj prošle sezone, pričaćemo i sutra posle prepodnevnog treninga. Posle toga ćemo napraviti sastav"

O Erakoviću...

"Prezadovoljan sam njim, duša je od momka. Znam ga još od kadetske reprezentacije, generacija je sa mojim Filipom i oduševljen sam njegovim napredovanjem i sazrevanjem iz godine u godinu... Pokazao je protiv Novog Pazara, to je bio debi za njega, verovatno zna kako se oseća. Vidim ga presrećnog, zadovoljnog, samo treba ako da nastavi. Koliko god bude utakmica Erak odigrao ove godine, to je samo plus za njega. Sigurno neće početi sutra ali sam pričao sa njim, to ništa ne znači. Bio je jedan od najboljih igrača"

O Gavriću...

Izvor: MN Press

"Bitno je da se vratio posle jake povrede u pretposlednjem kolu protiv TSC-a. Trenira odlično, konkuriše za mesto u timu. 'Merkato' je dugačak, ne zna se šta će biti i kako će biti. On je igrač Crvene zvezde i tako svi treba da razmišljamo. Pogotovo on treba samo o Zvezdi da razmišlja i o timu. Konkuriše za prvih 11, videćemo sutra".

Podsetimo, prethodnih dana bilo je dosta priče o tome da će Gavrić otići u Italiju i potpisati za Atalantu ili Krotone.