konačno je taj trenutak

Stigao je pre tri godine u MEGA transferu, a sad je kucnuo čas: NIKAD nismo bili BLIŽI trofeju Lige šampiona

Autor Mirjana Šegan

Nejmar veruje da je PSŽ konačno spreman da podigne "ušati" pehar

Nejmar da Silva Santos junior je u avgustu 2017. stigao u Pari sen Žermen iz Barselone u rekordnom tranferu od 222 miliona evra.

Bogati "sveci" sa Brazilcem u timu odmah su zacrtali cilj - trofej Lige šampiona, ali ni tri godine kasnije još ga nemaju u svojim vitrinama.

"Mnogo sam naučio tokom ove tri godine u Parizu. Imao sam trenutke radosti, ali i tužne momente, naročito one kada nisam mogao da igram zbog povreda. zahvaljujući svojim saigračima uspeo sam da ih prevaziđem i da se koncentrišem na ono što nam je najvažnije - igre na terenu i kako da sve to pretvorimo u uspehe. Mislim da naši navijači i svi u klubu na svakom meču mogu da vide to naše zajedništvo i želju", naveo je Nejmar.

Nejmar je već osvojio trofej Lige šampiona - sa Barselonom u sezoni 2014/2015.

Brazilac kaže da veruje da su sada najbliži zacrtanom cilju.

"Mislim da sada proživljam najbolje trenutke od dolaska u Pari sen Žermen. Delujemo kao porodica koja ima zajednički cilj. Želimo da ove sezone ostavimo trag u Ligi šampiona. Borimo se za trofej, jer mislim da mu nikada nismo bili bliži", naveo je Brazilac.

Pari sen Žermen je obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona još pre suspenzije sezone zbog korona virusa. Oni će zajedno sa Atalantom, Atletiko Madridom i Lajpcigom sačekati ishod revanš mečeva osmine finala, koji su na programu u petak i subotu, pre nego što otputuju na završnicu najjačeg evropskog takmičenja u Lisabon, od 12. do 23. avgusta.

Parižani će se za polufinale boriti sa Atlantom u prvom duelu, 12. avgusta, a Arsen Venger, bivši trener Arsenala, ocenio je da PSŽ nije samo favorit na tom meču, već najveći, uz Mančester siti, da ove godine konačno podigne trofej Lige šampiona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.