KAKAV POTEZ...

Arsenal OTPUSTIO čoveka koji je našao Fabregasa. Pravdaju sve finansijskom krizom zbog pandemije...

Autor Milutin Vujičić

Finansijska kriza koju rešavaju na ovaj način...

Samo nekoliko dana nakon što je sezona spašena osvajanjem FA kupa, londonski Arsenal je saopštio da će čak 55 radnika kluba ostati bez posla.

Razlog ovolikom broju otkaza je, navodi klub, restruktuiranje radnih mesta zbog finansijskog stanja kluba nakon pandemije korona virusa, a jedan od onih koji napušta je klub je šef globalne skauting službe Frensis Kejdžidžao - legenda kluba.

Možda će vas zanimati

 On iz Arsenala odlazi nakon više od dve decenije, ili, da budemo precizniji, čak 23 godine!

Reč je, naime, o čoveku koji je, kao igrač, nosio dres Arsenala i to kao junior, da bi 1988. godine sa "tobdžijama" osvojio omladinsko kup-takmičenje na Ostrvu. U klub je, naravno, stigao u eri Arsena Vengera, te je, s obzirom da je skoro celu karijeru proveo u Španiji, imao razvijene veze sa tamošnjim fudbalskim savezom, gde je kasnije radio kao direktor razvoja.

Shodno tome, glavni je "krivac" što su dres Arsenala, između ostalog, kroz istoriju nosili Sesk Fabregas, pokojni Hoze Antonio Rejes, Mikel Arteta, kasnije i Santi Kazorla, a najviše udela imao je, takođe, i u nedavnom dovođenju sjajnog 19-godišnjeg Brazilca Gabrijela Martinelija, koji je u prvoj sezoni za Arsenal na 26 utakmica postigao deset golova.

"Poput mnogih drugih klubova, i naš je pretrpio ogromnu finansijsku štetu nastalu pandemijom korona virusa. Naši osnovni izvori prihoda znatno su se redukovali. Komercijalne aktivnosti, ulaznice... ostali smo bez svega toga, a to će nastaviti da nas prati i tokom sezone 2020-21.  Pandemija je jedan od najvećih izazova tokom klupske istorije duge 134 godine i moramo da sprovedemo drastične mere kako bismo redukovali troškove".

"Naš glavni cilj uvijek je bio da sačuvamo radna mesta koliko god je to moguće, ali sada smo, nažalost, došli u situaciju da moramo da predložimo 55 otkaza. Nije nam lako da donesemo ovaj predlog, znamo koliko je ova odluka uznemirujuća i teška", navedeno je, između ostalog, u klupskom saopštenju.

Osim Kejdžidžaa, najzvučnije ime koje bi, prema novoj strukturi radnih mesta, trebalo da ostane bez istog je šef skauting službe za Veliku Britaniju Piter Klark.

(MONDO.BA)