Gotovo

Marko Nikolić tražio i dobio srpskog štopera: Stigao je u Lokomotivu za MANJE od 1,5 miliona!

Autor Mladen Šolak

"Došao je kod nas", rekao je direktor kluba. Doveden je na insistiranje šefa stručnog štaba.

Izvor: MN Press

U skladu sa ranijom najavom, srpski internacionalac Slobodan Rajković (31) postaće novi igrač Lokomotive iz Moskve.

Nekadašnji igrač OFK Beograda, Čelsija i PSV-a slobodan je igrač nakon rastanka sa Peruđom i danas će potpisati ugovor sa ruskim predstavnikom u Ligi šampiona.

Beograđanin koji je prošle godine trenirao sa Partizanom ali ipak nije potpisao za crno-bele staviće se na raspolaganje srpskom stručnjaku Marku Nikoliću odmah posle današnjeg meča Superkupa Rusije između Lokomotive i Zenita (18 časova).

"Rajković je već kod nas i prolazi uobičajene lekarske preglede. Posle rastanka sa Hovedesom (otišao u penziju) tačno smo znali da nam je potreban iskusan centralni bek. Marko Nikolić je tražio Rajkovića. On ga poznaje i shvata. Izneo je razloge zašto da on dođe", rekao je generalni direktor Lokomotive Vasilij Kiknadze za portal Sport 24.

"Komitet za transfere je saslušao njegov predlog", dodao je on.

Rus je bio upitan i da li je tačno da je Rajkovićeva plata 1,5 miliona.

"Nije tačno. Mnogo je manja od toga. Mnogo".

Na pitanje novinara da li ima dilemu oko toga da li će Rajković biti pojačanje, direktor Lokomotive je odgovorio...

"Ne plašim se bilo čega. Postoji šef stručnog šaba. Verujem mu i na osnovu tog poverenja moram da stvorim uslove u kojima će mu biti komforno da radi. Marko nam je dao razloge zašto hoće Rajkovića. Komitet za transfere je poslušao sve što je rekao".

Rajković je prethodnih godina nekoliko puta bio blizu Partizana, ali taj transfer nikad nije realizovan. Pre Peruđe je tri godine bio u Palermu, a prethodno je igrao za Darmštad i Hamburg.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.